Nejste přihlášen/a.
Mam spary zasypane kopanym zlutym piskem. Nejaky cas to trvalo, nez se prestane pisek vymyvat ze spar. Nezbyva, nez nasypat pisek a zametat a zametat. Cement bych tam nedaval.
Mám zámkovou dlažbu, ale "vyspárované" je to takovým drobným štěrkem/kamínky, nevzpomenu si, jak se to jmenuje. Nevyplavuje se.
Běžně sypeme křemičitým pískem určeným pouze na zásyp nejen zámkovky-a ještě jsem neviděl, že by jej déšť vyplavil. Naopak časem se musí stále doplňovat neboť sesedá ve spárách (trvá to tak max tak měsíc , on to stejně časem prach a další zaplní. Křemičitý písek má bránit prorůstání rostlinami-je ostrý na rozdíl od ostatních , zejména kopaného písku, ale není to podmínkou.
Jinak ještě před časem (koncem 70 kdy jsem se učil) jsme venkovní dlažby pometali pískem s cementem (s křemičitým ža posledních cca20? let!) NASUCHO!
Taky se mi zámková dlažba vymývá a to ji mám na rovině. Zasypávám křemičitým pístem o cementu jsem taky přemýšlel. Taky se mi tam tvoří mech. S tím mám bojovat jak?
Mam zamkovku asi 12-13 rokov. Po 2-3 rokoch sa mi zacal tvorit mach. Po vseliakych neuspesnych chemickych pokusoch som zacal kazde 2-3 roky(podla mnozstva machu ) pouzivat silnu vapku ( najlepsia je s rotacnou hlavou ) a je to. Je este jeden sposob - pracne vyskrabavat.Ale to som zavrhol po pol hodine skrabania. Takze tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.