Nejste přihlášen/a.
ferax: to je pravda.u třináctileté lednice bylo slyšet každé zapnutí - chlazení - vypnutí.Je to cca.týden co šla do píp...,tak jsem koupil novou a o té nevím že vůbec jede.úplně na začátku jsem kontroloval jestli vůbec funguje jak je tichá.předtím to byl whirlpool a teď jsem koupil gorenju.Za těch třináct let šel pokrok určitě kupředu.
Kartonová krabice bude mít útlum nula. A i kdyby přes sebe nic nepustila, zvuk ji obejde, tohle je naprosto marná snaha.
Je třeba si uvědomit, že zvuk se šíří jako kulová vlna. Většina vlny překážku bezproblému obejde, část vlny, která do překážky narazí, tak jí projde, část se pohltí a část odrazí, čímž vznikne nová vlna, ta se se samozřejmě opět šíří všemi směry. Proto se s hlukem tak těžko bojuje. Máte dvě možnosti, jak v místnosti snížit hluk, osadit všechny stěny a strop pohltivými panely, nebo odhlučnit zdroj.
Podle toho, co píšete, nechcete pohltivost, ale neprůzvučnost. Pro neprůzvučnost je dobrý nějaký těžký materiál, takže karton klidně. Ale karton, nikoliv lepenku (co se z ní dělají třeba krabice). Rozhodně ne pěnový polystyren (to si dost lidí myslí, ale ten je nanic). Pro úplnost ještě dodám, že odstínit hluk od zdroje pomůže, ale v místnosti se hluk odráží od stěn, takže celkový efekt nebude nic moc.
Mezeru na boku lednice můžete utěsnit něčím pohltivým, to by trochu pomoci mohlo, ale v žádném případě spodek či vršek. Za lednicí musí zůstat volný prostor s možností proudění vzduchu zespodu nahoru, jinak ji uvaříte.
Dole nic utěsňovat nesmíte, za lednicí musí zůstat možnost proudění vzduchu, ten vzduch musí někudy do prostoru za lednicí natáhnout a někudy vyfouknout. Pokud ucpete boky, vzduch se bude nasávat zespoda, což lednici nevadí, možná naopak - vytvoří se za ní komínový efekt. Pokud ucpete i spodek, proudění vzduchu se zastaví.
já mám na mysli ucpat jen okraj spodní části, ten okraj co je nejblíže kleci, zbytek bych nechal volný. I tak by to nemohlo být?
všechno co bych chtěl ucpat, tak jsou vlastně jen okraje té lednice (spodek a strany - a to třeba jen pár centimetrů) -ten prostor co je nejblíže kleci, nechci ten polyester nacpat po celé šířce lednice
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.