Dobrý den, našel jsem na netu samonosný oblouk na zastřešení bazénu.Potřeboval bych poradit,nějaké uchycení k “zemi” . Nějaké kolejnice ,nebo něco podobného. Hlevně nemůžu najít,jak bych tam přichytit ty čela. Jen na vysvětlenou,mám bazén kruh ,průměr 2,5 m . Děkuji za nápady ,nejlépe s odkazem a cenou.
Dekuji za vas inteligentní nazor. Na foto je take bazen zapuštěn. Nevadi,itak jste mne obohatil o nazor. Pokud jeste mate nejaky napad,ci nazor,predem dekuji
Stačilo poslat jako první fotku vašeho bazénu. Nevím, proč hned útočíte. 2,5 m kruhový bazén v zemi je zcela atypické řešení a ještě na něj chcete dávat krytí, které je určené na úplně jiné bazény. Položil jste otázku s nedostatečnými informacemi, ale my jsme na to zvyklí, proto se ještě doptáváme, což jste zřejmě neunesl a hned útočíte jako malé dítě.
Nebavi me se zabývat s lidma,kteri maji jen odpovedi ,kde musi lidi nejak hanit atd. Nevim,proc by mel byt bazen 2,5 m atip. Od jakeho rozměru uz atip neni. Proc ten oblouk neni na muj bazen? Je snad uplne jedno,zda s timto obloukem zakryje kruhový,oválný ,nebo obdélníkový bazen. Ja v tom tedy problem nevidim.Kdyby nekdo potreboval vice info,aby mi odpovedel,rad je poskytnu. Ale odpovedi ,kup si plachtu atd mne nebavi. Chodim tady dlouho a vzdy zde bylo spousta lidi,kteri maji snahu porafit. Ale posledni dobou …..
Tak samozřejmě tohle je parádní ,ale mám to na chatě,takže se mi moc nechce dávat cca 80000 kč . Ale souhlasím s vámi,že tohle je pro kruhový bazén top zastřešení.
Jj,kruh je fakt drahý. Proto mě zaujala nabidka,ty samonosné oblouky .Jeden za necelých 2000kč. Takže snad 3ks + nějaký materiál na posunování ( to právě nevím co koupit) a cena do 15000 kc se snad musím vlézt. Kdyby 20000 kč,ale je to pořád o dost méně než těch 80-100 000 kc
macek71: a proč jste to nenapsal hned v úvodní otázce že max. 20 000,- ,foto takovej a takovej bazén,... Za dvacku si kupte plachtu s podpěrama.Kolejničky s pojezdem se dají udělat i doma.Teda pokuď není majitel vyloženě levej.
Nikde jsem nepsal ,ze strop je 20000kc . Psal jsem jestli někdo neví,jak uchytit SAMONOSNÝ OBLOUK.Vyrobit jde doma i atomová bomba. Je jsem poprosil nějakého šikovného praktika,jak vyrobit,uchytit atd ,tyto oblouky. Teoretiků,že nic není problém je tady dost. Bazen jsem kozpil za 4000kc .Mam jej na chate,tak se mi opravdu nechce davat 90000 kc za kryt. Proto jsem zde požádal mistni kutily,zda nemaji nejaky napad. Plachtu mám ,ale dekuji za radu. Ostatní borce prosím,at tohle téma přeskočí. Poprosil bych tedy nějaké “ normalní lidi” , kteří mají snahu pomoci jiným,zda mají nějaký nápad,návod ,či radu. Předem dekuji
No tak dobrá.Do podlahy bych dal ,,účko,, a na to jako proti kus ložiska kvůli pojezdu.Ten v umístění vyztužit ale to je snad jasné.Ty čela a uchycení poradí a řekne každý dobrý prodejce.Proč si nezajdete nezávazně zeptat někam do nějakého prodejce? Nestačila by na tak malej bazén skládací podpěra nad bazén? Máte pravdu...kdyby 20 000,-
No ona to ani teď není moc hitparáda a ještě do toho cpát kelejnice, o který se bude zakopávat? Navíc tam není moc místa, kam to bude odjíždět? 2,5 m je poměrně málo, to bych spíš řešil nějakou "poklicí" třeba z hliníkového plechu a rámu.
tomkk: ona to v dnešní době a cenách za vodu to není hitparáda ani v dnešní době.Máš bazén a na vodu na napuštění pak filtrace a čištění a ještě to zakrytování a další - kuva kde na to bereš?
Ne kolejnice ale ..účka,, a v zemi takže by se o nic nezakopávalo.
Já taky hledal možnosti, již jsem byl blízko, s lamelovým sklápěním, ale výpočet sil byl tak velký, že jsem ze záměru ustoupil. Hodně jsem hledal a opravdu do malého prostoru, na kruhový bazén je problém udělat zastřešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.