Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik hodin denně musí běžet filtrace bazénu?

Od: josefriha odpovědí: 10 změna:

Ahoj, mám dotaz, kolik hodin denně musí běžet filtrace bazénu? Soused, který nás jejím hlukem ruší, tvrdí že musí běžet neustále. Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nonstop určitě běžet nemusí, pokud je správně navržená (poměr objemu bazénu a výkonu).

Správně zvolená fitrace by měla přefiltrovat objem bazénu cca za 5 hodin a měl by se přefiltrovat 2-3x denně.

Určitě tedy není nutné, aby běžela filtrace i celou noc.

josefriha
hodnocení

Děkuji, říkal jenom, že to je filtrace písková. Tak teď ještě mu to vysvětlit, aby to vypínal...

olinl
hodnocení

4x

Co mi říkal známý, dvakrát má obsah vody z bazenu projít filtrací. Musíš tedy znát objem vody v bazénu a výkon čerpadla za 24 hodin nebo za hodinu, záleží jak to chceš sousedovi počítat. Čím déle běží čerpadlo, tím dříve odejde..

josefriha
hodnocení

Tak to je snad jediná útěcha, že jim brzy odejde...

mate59
hodnocení

2x

40 kubíkový bazén 8 hodin denně.

olinl

Důležitý je výkon čerpadla vody.

josefriha
hodnocení

Ano hlukem, bzučí hlasitěji než trafo vysokého napětí a do toho vydává škrundavé zvuky s naprostou pravidelností.
Vzdálenost je 5 metrů. Typ, značku mi neřekl, jen, že je to písková filtrace.

PS: děkuji za odkaz.

kenav
hodnocení

0x

Vzdálenost 5m to jste jako u souseda na zahradě? 5m od mojí filtrace ji slyším v noci ve dne skoronic

josefriha
hodnocení

Řadovka v tzv. satelitu s pidi zahrádkou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]