Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se spojují oranžové kanalizační trubky?

Od: krtecek odpovědí: 16 změna:

Ahoj hloupá otázka, ale nikdy jsem to nedělal. Potřebuji protáhnout odtok do nádrže, tak chci koupit oranžovou trubku o průměru 16 cm. Jen úplně nevím, to se šroubujou, nebo jen přirazí a doťukne plastovým kladívkem?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

6x

Montuje se to zasouváním do sebe...těsnění které je na hrdlu se mázne třeba obyč jarem, aby to šlo jak do maminy...a to je celé...jakmile to nejde zasunout dál...je to spojeno

hodnocení

5x

PVC KG potrubí má hrdla s integrovaným těsněním.

Je ale otázka, jak přesně nádrž vypadá, zda má vtokové hrdlo, či nějaký adaptér, případně jen dřík trubky...

Dle toho je třeba přípojení řešit.

krtecek
hodnocení

Dekuju co to ale znamena, ze maji integrovane tesneni, v praxi? Staci je teda prirazit k sobe, nebo "utahnout"? S nadrzi problem neni, tu jeste nemam, protahuji pouze odtok.

xc

Namaže se těsnění nebo konec roury mejdlem (lubrikantem) a zasune se roura do hrdla osazeného gumovým těsněním až na doraz... Platí pro šedé HT i oranźové KG

ps: to gumové těsnění lze vyjmout a zkusmo si provést spoje bez těsnění. Ono to v dimenzích 160 a 200 už je docela pracné to zasunout s těsněním a nikdy ne nasucho...

pro zajimavost: těsnost je podle manuálu na 0,1 bar přetlak, takže 1 metr vodního sloupce

hodnocení

4x

Napr. OSMA má pomerne zrozumiteľný montážny návod - kanalizacezplastu.cz/... od str. 46.

krtecek
hodnocení

Díky, trochu mi není jasné, proč se to má následně povytáhnout. Také mě docela zarazilo, že má být trubka 0.7m pod zemí, to určitě nemáme splněno nikde, je to problém? Někde je trubka jen cca 15-20 cm pod zemi...

Pokud po té trubce nebudete jezdit s něčím těžkým, tak to až tak velký problém nebude.

Ale PVC KG je poměrně křehké (zvláště v zimě) a při vyšším zatížení praskne..

krtecek
hodnocení

Díky, je to v nepochozí ploše. Zároveň mě udivuje, že firma nechala část trubky nekrytou a ve vzduchu před sklepním schodištěm (jde napříč), na trubku tedy jednak svítí slunce, zároveň na ní přímo působí mráz.

Tak tu trubku zakryjte. PVC KG není stabilizováno proti UV záření a poměrně brzo zkřehne a popraská..

krtecek
hodnocení

Achjo, nechali to takto rok :( Díky moc...

Mierne vytiahnut sa to ma kvoli dilatacii od zmien teploty.

krtecek
hodnocení

Díky, tak snad to bude ok, někde koukám, že je trubka tak 10 cm pod povrchem, ale je to těsně vedle betonového rantlu, kam nikdo nešlape.

hodnocení

2x

Lubrikant jde koupit přímo v obchodě, kde budete ty KG trubky kupovat.

hodnocení

2x

Používá se mazadlo na trubky, aby šli lehčeni nasadit. Kdo maže, ten jede, takže nešetřit. Od 160mm to jde ztuha, i když je namazáno. Větší průměry rukou ani neuděláte.

doplněno 27.06.22 12:58:

triker.cz/...

Návod na spojování KG kanalizačních trubek

krtecek
27.06.22 13:58
hodnocení

Díky!

hodnocení

0x

Já tyto trubky spojoval tak že jsem namazal spojovací konec vazelínou a na druhém konci zápáčil rýčem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]