Nejste přihlášen/a.
Zpětná klapka,ktera je nasazena na saci prirubu cerpadla nemá žádný smysl,má být u sacího koše např. prodejcerpadel.com/... ,klapku nad čerpadlem taky vyměnit ,jinak měl jsem podobný problém i když jsem měl zpětnou klapku se sacím košem,pak jsem nainstaloval vícestupnové čepadlo a od té chvíle je klid,dal jsem toto helisek.cz/... ,tiché, výkonné.Je možné že už máte opotřebované čerpadlo ,zvlášt když je jednostupnové a nenasaje vodu z té hloubky.
Já bych spíše posunul zpětnou klapku na výtlaku někam dál od čerpadla a nad čerpadlo do výtlačného potrubí dal samoodvzdušňovací ventil.
Když odstraníš zpětnou klapku na sání, tak se ti zavzdušní celé sací potrubí a všechna voda ze sací trubky vyteče zpátky do studny. V čerpadle je totiž ucpávka, která těsní rotující hřídel proti stojícímu rámu čerpadla. A ta ucpávka není nikdy 100% těsná. Takže buď z ucpávky odkapává voda nebo se přes ucpávku (při vypnutém čerpadle) tlačí vzduch do čerpadla.
Abych na dálku dokázal určit odkud to přisává vzduch, to bych musel být jasnovidec.
Ale jak už píše další rádce, tak je možnost, že tím čerpáním odsaješ vodu z trubky a protože tam voda přitéká pomalu tak si sací trubka přisaje vzduch.
Nevím jestli jsi někdy viděl obyčejné zahradní čerpadlo, které si má nasát vodu z hloubky třeba 2metry.
Když tomu čerpadlu dáš hned na výtlak čerpadla jednosměrný ventil, tak se vzduch a voda budou vířit v čerpadle. A protože vzduch je stlačitelný, tak to čerpadlo nedokáže vyrobit takový tlak, aby se vzduch vytlačil přes jednosměrný ventil. Když ale za čerpadlo dáš třeba 2metry hadice a teprve pak bude zpětný ventil, tak se vzduch bude hromadit v hadici, tím se čerpadlo zavodní a může nasávat vodu z hloubky.
já na zimu čerpadlo vypustím, takže ho musím na jaře zavodnit. Zpětnou klapku mám hned na výtoku a těsně za ním expanzku. Klapka je tam proto aby čerpadlo nebylo trvale pod tlakem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.