Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu. V projektu mám vsakovací jímku 4x4x1m s popiskem, že dno bude 1.2m pod terénem. To je první věc, které nerozumím (když je hloubka 1 metr). Dále zde není uvedeno, čím jímku naplnit a do jaké výšky - někde jsem četl, že se dává do poloviny výšky štěrk, je to obecné pravidlo? Projektanta se zeptat bohužel nemůžu.
Díky!
Je to velmi jednoduché... výkop bude 1,2m od původního terénu...vykope se jáma na potřebné kubíky, připraví se přívodní trubka, která bude do jímky odvádět dešťovou vodu pak se do vystele geotextílií,a by to udělalo jakože nádobu a na 1 metr hloubky se to pak vysype štěrkem. Tzn. Po zasypání štěrkem Vám zbyde cca 20cm do původní výšky terénu. Přebytečná geotextílile co plandala přes, se přes to hodí a štěrk se zabalí. To zbylé už se zasype a zhutní původní vykopanou zeminou, tak, aby nešlo vidět, kde jímka je a mohl jste po tom normálně chodit. Po dosypání zeminou pak nikdo krom Vás nebude vědět, kde jímka je
Díky, HG proveden byl, v závěru pouze stojí, že doporučená jímka a umístění projektantem je v pořádku. Podloží písčité jíly, pro vsak prý dobré, koeficient: 1.79 * 10-5.V PD je pouze nákres na pozemku s údaji, co jsem uvedl.
Díky moc, to je ale opravdu velký rozdíl, když původní výkop má mít skoro 17m3. Kdybyste se na to podíval, byl bych Vám moc vděčný. Střecha je cca 100m2, plochá, ale do jímky vedou jen 2 svody ze 4 (je to tedy jako by střecha měla jen polovinu?).
Tak jsem se na to podíval...
Pro plochu střechy 50m2 a při koeficintu filtrace co uvádíte z HG průzkumu, by stačila plocha 5m2 a objem 1,6m3.
Uvažoval jsem "namátkou" že je stavba v Praze, ale pro jinou lokalitu může být výpočet o něco jiný...
Proč to vyšlo v PD jinak (značně jinak), to netuším protože nemám k dispozici ani kompletní HG průzkum, ani PD a další informace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.