Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit lepidlo

Od: milan95 odpovědí: 3 změna:
Ahoj, po stržení linolea zůstalo na betonové podlaze lepidlo. Mechanicky jde velice špatně odstranit. Vím že existuje rozpouštědlo lepidla ale u nás není moc o sehnání. Na beton přijde nivelační stěrka. Ve stavebninach mi poradili že se mám na škrábání lepidla vykašlat a na povrch dát adhezní můstek na který potom přijde nivelačka. Je to dobrý nápad nebo blbost?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nejspíš se jedná o nějaké kaučukové či akrylátové lepidlo a ty se odstraňují poměrně špatně. Když to nejde mechanicky (špachtle, drátěný kartáč), tak nějakým rozpouštědlem (nitroředidlo, perchloretylen...). Osobně si myslím, že to doporučení je dobré a udělal bych to tak, pořešil bych jen nejproblematičtější (nesoudržná) místa a pak použil adhezní můstek.

hodnocení

0x

Je to dobrý nápad, pokud nivelačka lepidlo nerozmočí

hodnocení

0x

Tohle je věčný boj. v jednom extrémním případě jsme už byli tak zoufalí, že jsme to polili benzínem a zapálili. V koupelně v paneláku, nic moc efekt, tedy krom zajímavého stropu...*smich*. U podlahářů jsem viděl sekáček na led (ten velký, na chodníky, ne ten na led z ledničky), nabroušený flexou. Asi nejlepší řešení...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]