Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gabiony a jejich statika

Od: honza1673® odpovědí: 2 změna:

Přeji hezký den,

nevíte někdo, jak se počítá statika gabinových košů? Mám na zahradě starou opěrnou zídku z kamenů, 5 metrů délka a 2 metry výška. Zezadu vyvýšený hliněný terén. Kameny začínají vypadávat a já mám v úmyslu zeď strhnout a nahradit gabiony. V úmyslu mám dát dolů, do výšky 1 m, šíři gabionu 30 cm a jako druhé patro gabion 15 cm. Vše samozřejmě s mírným sklonem směrem ke svahu. Můžete mi někdo poradit zda to tato šíře udrží? Ještě poznámka, nahoře je rovný terén, pouze tráva, žádná budova, žádné další zatížení.

Díky Honza

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Obraťte se s dotazem na firmy, které gabiony staví a umí to spočítat. Snad nechcete rozumět něčemu, co se učí statici na vysoké škole 5 let!?

kenav
hodnocení

0x

Gabion 15-30 snad jen jako plot s psím vinem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]