Ahoj ve spolek, můj další poddotaz,chci udělat díru do hlavní zdi šíře 43cm na rouru od kamen v průměru 130mm,jako přípravu na topení v zimě pomocí kamen Petra.Jedná se mi o to,jak to utěsnit okolo té roury,aby mě to nerosilo do interiéru a zároveň to bylo bezpečně kvůli žáru? stačí prostě to okolo roury zadělat maltou,nebo jsou nějaké specielní kamnářské tmely? zkušenosti?moc děkuji.
Ano, buď jí tam tu rouru zatím nechám na pevno,a nebo jen tu díru jen potřebuji zadělat, utěsnit,aby byla připravena, kdybych začal v zimě topit kamny.To znamená, buď k zadělané rouře jen napojit kamna,nebo do díry vsunout rouru a připojit kamna,je to jedno, díky.
Jakákoliv malta, lepidlo, se vydrolí po popraskání. Mezera mezi stěnou a trubkou musí dilatovat. Uděláte větší díru, obalíte čedičovou vatou. Kondenzace určitě bude, musíte spádovat trubku ven.
Takže když potřebuji díru na průměr roury 120mm, udělám jádrovým vrtákem díru o něco větší, třeba 130mm.Pak obalím tu rouru tou čedičovou vatou a zadělám maltou, chápu to správně? děkuji.
To je pravda, mě pitomce nenapadlo takže asi spíš 150mm,to znamená aspoň centimetr a půl okolo.Akorat nevím,jestli tam stejně narvu tu vatu a maltu,ale aspoň to zkusím, postup už vím, díky.
V požadovaném místě si nakreslíte na zeď križnici a postupně vidiákem odvrtáte po nakreslené kružnici. Až začistíte zeď, zalepte do tohoto otvoru kovovou zděř podle požadovaného kouřovodu. Vlepit je můžete lepidlem na šamotové cihly. Můžete místo zděre použít silnostěný kouřovod, který stejně tak zalepíte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.