Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sálavé panely Heatwell a Wellina

Od: jisto® odpovědí: 5 změna:
Hezký den, máte zkušenosti někdo s těmito sálavými infra panely? mám plyn na topení,ale víte jak to je dneska :(jedná se mi o vytopení baráku, kdyby ten plyn opravdu stopli, který je nezateplený,ale mám celkem široké zdi 43cm.Teď neřeším cenu spotřeby ale výhřevnost? mám i spočítaný velikosti panelu, takže mi jde jen o fyzické zkušenosti s těmito panely.Moc děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na podzim jsem kupoval otci pro babičku Fenix ECOSUN 400K+ a byl tak nadšen, že si objednal další dva do dalších pokojů. Další dva jsem pak objednával jeho sestře do bytu.

Je pak o ceně elektřiny, jestli se vám to vyplatí. My máme v podstatě všichni 20hod nízkého tarifu.

petrovic
hodnocení

0x

Plyn nevypnou. Existuje i krizovy plan. V pripade preruseni dodavek plynu nejdriv fabriky, pekarny, proste vse na plyn. A az pak jsou domacnosti.

hodnocení

To řekli v televizi :):,-)to je jen na uchlácholeni veřejnosti.Koukal jsem na několik debat s odborníky a i po naplnění plných zásobníku a stažení plynu firmám na minimum,bude topení pro domácnosti tak na tři týdny, spíše méně.Kdokoli věří vládě že se postará,je snílek,nic ve zlém.
petrovic

TV zpravy jsem nevidel 5 let. Pohybuji se v energetice mily pane. Sice elektro, ale ke kolegum plynarum mam blizko. Az plyn vypnou, na hodinu presne od toho, se zde, v tomto vlaknu sejdeme. A nebavime se o omezeni firem na minimum ale totalni odstavce *pivo*

hodnocení

0x

Dům má danou tepelnou ztrátu, kterou musíte topením kompenzovat. Představa, že placaté těleso dodá tepla víc než jiné, je volovina, protože by to popíralo fyzikální zákony. Účinnost jakéhokoli elektrického topného tělesa je prakticky 100 %. Infrapanely se hodí k místnímu zlepšení tepelné pohody. Jako hlavní topení by byly vhodnější deskové přímotopy s volitelným příkonem, termostatem a vypínatelným ventilátorem. Dají se koupit do 1 000 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]