Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Mám sjednáno s bankou 100% hypotéku na dům. Ručit budu domem samotným a pozemkem. Všude čtu, že pozemek mohu vymazat ze zástavy AŽ zaplatím 10%-20% peněz z té půjčky, které bych jinak musel dát předem. Mám zájemce o můj pozemek. Mohu uskutečnit prodej pozemku i při čerpání hypotéky a 10%-20% bance dát zpětně, a nebo zkrátka musím PRVNĚ zaplatit 10%-20%? Chci v tom mít jasno, a budu rád za vaše zkušenosti. Děkuji moc.
Spíš by to chtělo vysvětlení, proč chcete ručit pozemkem (čas budoucí), který chcete prodat a máte na něj kupce. Nebylo by levnější půjčit si o zisk z prodeje méně?
jakub79*
Ano bylo, jenže hypotéka je rozběhnutá tak moc, je to otázka pár dní než nám ji oficiálně schválí, a zájemce přišel pozdě. Zkràtka s půjčkou už nelze hnout, a zase mají zvedat úrok az na 7%. Tomu se chceme vyhnout. Také jsem si říkal, kdybych počkal, a pozemek prodal, a pak hypotéka, ale situace je holt takováhle. Kamarád, který pracoval u banky mi právě sdělil, že je tu možnost prodeje pozemku a AŽ pak zaplatit bance požadovaných 10-20%.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.