Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krabice na omítku pro ABB Tango 3 přístroje – kde sehnat?

Od: elektro odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřebuji umístit 3 přístrojový rámeček ABB Tango povrchově na omítku, Googlím už asi půl hodiny a nemůžu najít vhodnou krabici. Našel jsem pro jeden a dva přístoje, ale pro tři nemůžu za nic najít...

Rámeček je tento: kvelektro.cz/...

Našel jsem tuto krabici (pro 2): kvelektro.cz/...

Přístoje budou dvě klasické zásuvky a jedna datová dvouzásuvka.

Asi neumím používat Google...

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
elektro
hodnocení

Ajo, to vypadá, že by mohlo jít. Je tam vyfocená teda vertikálně, ale ono je to myslím symetrické, takže je to snad jedno... Ikdyž ABB myslím prodává rámečky samostatně pro horizontální i vertikální, nechápu ale v čem je rozdíl, rozměrama je to úplně stejné...

Ta cena je teda hrozná, 2 přístrojová stojí 50 Kč a tří 780? Je to teda asi originál ABB, ale stejně, 780 za kus plastu je dost hrozný :D No ale nedá se nic dělat, potřebuju jen dvě, tak patnáct stovek asi holt dám...

Horizontálne a vertikálne viacnásobné rámiky nie sú totožné. Bočné zvislé hrany sú rovné. Spodná a horná vodorovná hrana sú zaoblené. Je to dané predovšetkým krytom prístroja. Kopíruje to aj otvor v rámiku a aj jeho vonkajší tvar.
elektro
hodnocení

Máte pravdu, díky za upozornění, toho jsem si nikdy vůbec nevšiml – nikdy jsem vertikální rámeček nepotřeboval... A porovnával jsem hlavně rozměry na výkresu. A když jsem se na něj fyzicky díval, tak jsem zkoumal vnější hrany rámečku a ne vnitřní pro přstroje (což když teď o tom zpětně přemýšlím, bylo fakt hloupé...). Já si říkal, že nějaký důvod ty dvě verze mít musí :D

Ale krabice pod je předpokládám opravdu stejná, ne?

To netuším. ABB má v katalógu pre Tango len dvojnásobné krabice na omietku. nizke-napeti.cz.abb.com/...

Tá trojnásobná zmienená hore je pre radu Reflex SI, ktorá má trochu iný design aj cenovku. nizke-napeti.cz.abb.com/... , nizke-napeti.cz.abb.com/...

Použiť pravdepodobne pôjde, ale budú jej trochu vykukovať rohy. Základný rozmer sa zdá byť totožný, rádiusy na rohoch nie.

hodnocení

2x

pro elektro... Ikdyž ABB myslím prodává rámečky samostatně pro horizontální i vertikální, nechápu ale v čem je rozdíl, rozměrama je to úplně stejné...
podívejte na spínač, svislé hrany jsou rovné, vodorovné oblé...proto vodorovné a svislé rámečky...

elektro
hodnocení

Máte pravdu, díky za upozornění, toho jsem si nikdy nevšiml – nikdy jsem vertikální rámeček nepotřeboval... A porovnával jsem jen rozměry na výkresu.

Ale krabice pod je předpokládám opravdu stejná, ne?

Ano, krabice je stejná, pokud máte pro přístroje Tango, s oblými rohy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]