Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu použít menší průměr kotouče na úhlovou brusku

Od: jirkasirkabubli odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

mám tuto úhlovou brusku: brusky.heureka.cz/... a plánuji zbrousit betonovou podlahu. Nástavec na odsávání už mám, ale teď prohlížím internet a ceny za brusný kotouč 230mm jsou dost velké, ale nachází i kotouč s menším průměrem 180mm viz: naradihornig.cz/... .

Je možné na uvedenou brusku připnout i menší kotouč? Dle mého selkého rozumu by to neměl být problém, pokuď budou otáčky brusky menží max. otáčky uvedené výrobcem kotouče a také dle upínání.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

meta
hodnocení

6x
Samozřejmě to vůbec nevadí, paradoxně bude bruska méně namáháná a i pro vás stím bude snazší práce. Nevím jak vypadá vás nástavec na odsávání, maximálně se s menším kotoučem nedostanete ke krajům. Jakou vrstvu - plochu stím plánujete brousit?
jirkasirkabubli
hodnocení

Dobrý den,

nástavec mám tento makita-shop.cz/...

Ona plocha bude "zatím"cca 5-6 m2, ale postupně ji použiji i při rekonstrukci koupelny, chodby a WC, takže využití bude mít větší. Dohromady tak 30 m2. Jde mi hlavně o odstranění lepidla apod.

hodnocení

0x

Jasně, že je to možné a nic se nestane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]