Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpad pod dřezem - vývod na pračku i myčku?

Od: alzbetaf odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

je možné nějakým způsobem rozvojit, nebo jinak upravit sifon pod dřezem tak abych mohla kromě pračky zapojit i odpad myčky? Teď mi instalatér říkal že to nelze, že by to smrdělo a že se to do prostoru nevejde. Přikládám foto. Moc děkuji za rady

doplněno 21.06.22 13:54:

Nešlo by použít například kolínko z posledního obrázku?

Odpad pod dřezem - vývod na pračku i myčku?
Odpad pod dřezem - vývod na pračku i myčku? #2
Odpad pod dřezem - vývod na pračku i myčku? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

5x

Kup si tohle dek.cz/...

nebo rovnou celej sifon obi.cz/...

a instalatera kopni.

doplněno 21.06.22 14:05:

Nějak netušim, co by tam podle něj mělo smrdět.

přesně tak všechno jde když se chce jenže ono se instalaterovi nechce přemýšlet

berger*

Právě, že instalatér asi přemýšlí. Nemám rád, když myčka jde do sifonu dřezu. Už jsem několikrát viděl, že to vyplavilo kuchyň.

zaseja

Že to nemáš rád a že to někoho vyplavilo, je problém tvůj a toho, kdo si nechá ucpaný odpad u dřezu a neřeší to.

berger*

Václave, můj problém to nebyl, já si tam vydělal...*smich*

krtek6
hodnocení

2x

Bude to sice metoda na prasáka, ale když má někdo malé nároky...Tu šedou trubku co trčí ze zdi bych nahradil odbočkou a tím si vytvořil další místo pro napojení...a pak pomocí kolínek a dalších armetur v kombinaci s piplavou a nepříjemnou praci v omezeném prostoru bych po hromadě sprostých nadávek co si to manželka/přítelkyně vymyslela, připojil myčku...

berger*

Ano, tak nějak.

hodnocení

2x

Pozor, oba spotrebice maju cerpadlo a vodu vypusaju pod tlakom. Pri nespravnom zapojeni si mozu tlacit navzajom do seba odpadovu vodu. Z toho dovodu sa mi ta rozdvojka nepaci. Sikovny instalater by to to mal vediet spravit tak, aby odpadova voda skoncila samospadom v potrubi a netlacila sa tam, kam nepatri. Tu popisany navod to splna (vyhodit rovnu sivu ruru od steny po sifon, dat tam T-kus a do odbocky zhora zredukovat druhy spotrebic).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]