Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Betonování schodů

Od: honzastavba odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, rád bych se zeptal na pár otázek ohledně betonování schodiště. Máme 5 schodů do domu a ty jsou železobetonové. Nicméně bohužel za ta léta popraskaly a skrz mezery je vidět, že jsou podepřeny pouze po stranách a to mají roztč 2 metry. Schody bychom chtěli uzavřít, aby byly v domě a dát na ně dlažbu. Když se ovšem na schody šlápne, je patrné prohnutí o cca 2mm. Obávám se, že to skončí vybouráním a vybetonováním nových.

Mojí otázkou tedy je, jak se řeší to, že když udělam šalunk, udělám armaturu, zaleju betonem, tak je možné tam ten spodní šalunk nechat navždy? Protože pokud je zabetonuju, už se pod ně nikdy nedostanu. Leda např. nebetonovat spodní schod a tím vyndat ten šalunk a pak ho dobetonovat ve 2. fázi. Co si myslíte vy? Byl by problém pohřbít OSB desku s trámkama v takovém minisklípku bez přístupu?

Děkuji

Betonování schodů
Betonování schodů #2
Betonování schodů #3

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

v tomto případě žádnej spodní šalung není, tam se schody dělají na udusanou zeminu nebo nějakej podsyp, kterej simuluje spodní bednění..při betonáži se na to akorát položi igelit, aby voda neprotekla...jinak se bední jen čela a stupně

honzastavba
hodnocení

Mockrát děkuji za odpověď. Dnes jsem se na to rovnou vrhnul, vytrhal staré schody, které byly na stoletém šalungu a těsně pod nimi je opravdu udusaná hlína, takže jsem si říkal, že to také vybetonuji celé. Jsem rád, že vymyšlená varianta není špatná. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]