Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlásit na pojišťovnu co nikoli?

Od: kum3d odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer. Tak nám před pár hodinami vítr sebral kus střechy. S pomocí souseda jsme sehnali tašky co chyběly a střechu zase zadělali. Čili vše je už v pořádku. Ale nevím, když už platím pojistku mám to vůbec hlásit, když už je vše ok? Nafoceno mám, ale co bych po nich měl chtít zaplatit? Čtyři hodiny lítání v dešti po střeše a pár desítek rozflákaných tašek? :D Ne vážně, hlásili byste to?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Když už to máte zdokumentovaný, nahlašte to - každá kačka dobrá! *hej*

kum3d
hodnocení

No jo, ale co po nich mám chtít? V hlášení pojistné události si určujete cenu škody...

ale také zachraňovací náklady. Práce na opravě.

kum3d
hodnocení

Tak kolik byste si odhadli na výše popsanou situaci vy? Vůbec nemám šajna.

Nemusíš nic říkat. Stačí jen nahlásit, pošťováci na vše mají tabulky, podle kterých ti to spočítají.

Vloni jsem taky hlasil škodu se střechou, nahlásil telefonem, pak ještě emailem poslal fotky a světe div se, do týdne byly peníze na účtu. Podle jejich tabulek. Kdyby byla oprava dražší, nežli spočítali, tak podle faktury za opravu by doplatili. U mě to nebylo potřeba, opravil jsem si sám.

id
hodnocení

3x
Určitě nahlásit a dodat foto poškozené střechy s tím, že opravu provedete sám. Pojišťovna nacení a proplatí. U nás ani nepřijeli shlédnout střechu.
Vy jste povinný co nejrychleji udělat opatření, aby nevznikly další škody

hodnocení

1x

Jste Mirek Dušín? Tak nic nehlaste, páč Vám skoro nezvnikla škoda. Pokud jste hospodář, podíváte se do smlouvy, zjistíte si částku na spoluúčast, odhadnete škodu do 10.000Kč a nahlásíte pojistnou událost.

Já to měl za dva dny vyřešeno a přišlo mi 9000Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]