Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké shrnovací dveře koupit?

Od: libor007® odpovědí: 24 změna:
Přátelé, poradíte jaké shrnovačky v dostatečně rozumné kvalitě a s jednoduchou montáží pořídit? Nemám žádné zvláštní požadavky, jen nechci kupovat nějaký šmejd nebo naopak zbytečně přeplácet. Na youtube jsem viděl dveře s poměrně pohodovou montáží na pár děr, ale i dveře s hromadou kování pro rám - nerad bych do panelu dělal dvacet děr... Nějaký tip na značku, modelovou řadu dveří nebo klidně i ověřený eshop?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

4x

Tak jestli to máte jen na smažení,tak jsou to zbytečně vyhozené peníze.Nahoře kolejnička - vůňě projde.U podlahy škvíra-vůně projde.To celou dobu co budete smažit deset řízků,tak nikdo nebude smět jít do/z kuchyně - otevře a vůně projde.Ani pořádně a správně zapojená digestoř nad sporákem to někdy nestíhá a je to cítit.Ty peníze za shrnovačky raději dejte za masenko a ingredience na mňam mňam domácí bramborovej salát.Ale je to vaše rozhodnutí,

hodnocení

3x

Nevím jaké máte nároky, ale já jsem zde před nedávnem pokládala stejnou otázku. Tady se koukněte. Já jsem spokojená. Ale jak píši, nevím jaké máte nároky a proč chcete shrnovací dveře. Já měla své důvody a pro mne jsou tyto dveře řešením, které mne zcela uspokojuje.

hodnocení

No jen jsem nepochopil, které jste tedy konkrétně koupila.

hodnocení

2x

Koupila jsem tyto. V Kolíně v Obi. Nezavírají se samovolně, zůstanou tam, kam je sama dám. Já jsem štíhlá a nohy i kyčle mám zatím v pořádku, takže nemusím používat berle, ani jiné pomůcky k chůzi. Naštěstí. Je mi 73 let a tak doufám, že už to tak zůstane a že nebudu mít problémy jak tady píše rádce "mnd". Změřila jsem volný prostor k průchodu při shrnutých dveřích a je to 72 cm. Pro mne je to široké ažaž. Vyfotila jsem je otevřené a změřila kolik zaberou místa. A to složené celé je 20 cm.

Jaké shrnovací dveře koupit?
hodnocení

Děkuji. Obi v Brně máme. Jen dotaz - sklo je sklo nebo plast? Jak se připevňují vodící lišty? Nerad bych ty s mnoha nacvakávacími kováními, víc se mi zamlouvají ty tři vyvrtané díry do hmoždinky.

Ne, sklo to samozřejmě není, je to plast, psala jsem to trochu výše. Já jsem kvůli tomu, že tady někdo říkal, že to "sklo" vypadává, napřed každou tu tabulku vyndala, nanesla lepidlo a znova zasadila do obroučky. Takže mně se teda to sklo ani nehne. Mám to přivrtané do hmoždinek a do zdi. Existují i s tou kolejničkou co je i dole, ale pro mne by to bylo složitější na instalaci. Já mám ty nejobyčejnější, Vy jste chlap, tak budete určitě zručnější než já, tak si můžete koupit nějaké lepší. Navíc jsem na to byla sama, nikdo mi to nemohl přidržet a musela jsem ty složené dveře sama nasunout do té kolejnice nahoře a to sranda nebyla, protože tam mám navíc v tom výklenku futra od těch normálních dveří, takže jsem nemohla přišroubovat uprostřed a vytočit tu kolejnici ven podle toho, jak to oni ve svých návodech popisují. Musela jsem to napřed vymyslet, ale to popisovat nebudu, to určitě není Váš případ. :)

hodnocení

2x

Tchýně si nechala takové udělat na míru - v podstatě se jedná o kolejničku na stropě a desky podle chuti - třeba i lamino sešroubované kloubovým závěsem "pro bezfalcové vnitřní dveře" - na to občasné zatažení je to naprosto v pohodě i s pouhou kolejnicí nahoře bez spodní vodící lišty

hodnocení

Nějaké bližší info by nebylo? Něco trochu poctivějšího bych uvítal..
jm
Zkusím nechat nafotit pro představu
jm
22.06.22 21:07
Jaké shrnovací dveře koupit? #2
Jaké shrnovací dveře koupit? #3
Jaké shrnovací dveře koupit? #4

jm
hodnocení

2x
Stropní posuv
Jaké shrnovací dveře koupit? #5

hodnocení

0x

Opravdu to musí být shrnovačky? Za svůj život jsem ještě neviděl žádný, který by fungovali tak jak mají.

hodnocení

Bohužel - atyp otvor+není místo. Nebude to na každodenní zavírání.

I do atypickýho otvoru se v drtivý většině nechá vymyslet něco normálního. Ale asi by se to muselo nechat udělat na zakázku.

hodnocení

Nepotřebuju dveře za 10 tisíc. Shrnovačky nahradí závěs na vstupu do kuchyně. Zavře se to jen na smažení.

Tak to asi bude opravdu na ty shrnovačky. Ale s nimi neporadím, nevidím do toho.

hodnocení

0x

A co takzvané lámané (skládací) dveře

google.com/...

ljuba
hodnocení

0x

Zady u favi mají asi největší výběr - favi.cz/...

hodnocení

0x

Libore, já nerozumím, v tom odkazu jsou dokonce dvě fotky těch dveří, které jsem koupila. Jsou v mé odpovědi 16.02.22 v 19.04 hodin. Napřed je nahoře fotka toho výklenku, kam jsem ty dveře potřebovala a pak když jsem je koupila a nainstalovala, tak jsem je vyfotila a poslala dvě fotky. To Vy ty fotky v tom odkazu nevidíte? *co* To je divné, jsou s těmi "skleněnými" výplněmi. Ty výplně jsou plastové ale vypadá to docela dobře. Krásně to propouští světlo a ve skutečnosti to vypadá trochu jako mléčné sklo. Tak já sem raději ty fotky pošlu znova, je mi divné, že Vy je nevidíte. Já jsem s dveřmi spokojená.

Jaké shrnovací dveře koupit? #6
Jaké shrnovací dveře koupit? #7

A ještě dodám, že já je také nezavírám pořád, ale když potřebuji aby mi neutekly kočky na verandu a myslím si,že je budu zavírat v zimě. Já tam měla dříve normální dveře a ty jsem teda v zimě nezavírala, ale tyhle asi zavírat budu. Neumím to vysvětlit, ale přijdou mi praktičtější,než ty těžké normální dveře, které mi navíc zabíraly místo.

Na takové domácí "smažení" úplně postačí.

hodnocení

Suzy- vše vidím,ale psala jste,že jste nakonec koupila v obi podobné. Tak jsem nevěděl, jestli značku stejnou jako v odkazu. A ano, oproti závěsu určitě pro kuchyň bude zlepšení. Nečekám hermetickou skořepinu z ponorky :) Mimochodem - jsou dobře otevřené? Díval jsem se v hoby marketu na ukázky a moc rozevřené teda ty dveře nedržely - furt měly tendence se samovolně přivřít.

mnd®
hodnocení

0x

suzymon: tak to nechtějte aby jste někdy neskončila na invalidním vozíku nebo na chodítku.To vám bude každý průjezd malej.Manželka má problém.Když to shrnete tak máte minimálně 80cm volnou cestu? Tazatel se ještě neozval jestli jsou opravdu nutné shrnovačky nebo by stačilo vyvětrat a když tak nějaký voňavý sprej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]