Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smrad v nové lednici

Od: ujos odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

Mám asi 7 měsíců novou lednici a od začátku dodnes se line po otevření z lednice zápach podobný smradlavému sýru,ale já v ní nic takového nemám.I když ji mám někdy víceménně prázdnou tak se z ní stále line stejný smrad ve stejné intenzitě.Až to úplně odrazuje od toho ji otevírat.Po její instalaci jsem ji klasicky vymyl octovou/jarovou vodou,nechal řádně vyschnout a naskládal do ní potraviny.Asi do týdne začal onen smrad.Lednice je čistá,nikde nic není vyteklé a kanálek neucpaný.Neví někdo čím by to mohlo být?

Předem díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

0x

Zkuste tam dát štamprle neředěného octa na týden co to udělá.Jarem jsem nikdy lednici nemyl - vždycky jenom octovou a nechal vyvětrat.Taky se ještě prodávají pohlcovače pachu do lednice.

hodnocení

0x

Pokud vám lednice smrdí, je nutno najít zdroj smradu, jinak se toho nezbavíte. Dobré je lednici vymýt roztokem Sava. Pokud nebudete úspěšný, tak zkuste v prázdné, vypnuté a zavřené lednici zapálit půlku sirného knotu (v nehořlavé misce) a nechat to tam pár hodin a pak vyvětrat. To může pomoci od zatuchlé lednice.

Do lednice se dává vlhká houbička posypaná jedlou sodou, měla by pochytat všechny pachy. Určitě vytřít octem.

Proč by jedlá soda měla odstraňovat zápach? To nemá naprosto žádné fyzikální ani chemické opodstatnění. Je dobré brát tyhle babské rady s rezervou. Ocet skutečně může pomoci, ale je to slabé, mnohem lepší je vytřít chlornanem (Savo).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]