Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mezi domem a garáží mám aktuálně v zemi položené elektrické kabely jen tak v písku mezi betonovými deskami. Desky ale už mám popraskané a chci je nahradit zámkovkou. Ale co s těmi kabely a počítám že bych v budoucnu rád kabely přídával - různé signální, internet, kabely od ostrovní fotovoltaiky ...
Jaký vybrat žlab pro tyto kabely aby se dalo snadno přidávat a zároveň aby se dalo přejet autem. a jak je vodotěsně u domu zakončit aby tudy netekla voda do sklepa cháničkou?
Jak se u toho žlabu řeší odvod vody po dešti? měl by být děrovaný aby voda odtekla do země?
Vygoolil jsem zatím jen plastový : obchodprodilnu.cz/...
a betonový : amispol.cz/...
U chániček jako je kopoflex mám často problém žekdyž bych ostupně přidával tak se tam začnou zamotávat a nakonec se tam vejde tak jen polovina z prostoru ...
Můžeš použít i obyčejné instalatérské odpadní/kanalizační trubky šedé (HT 100 mm) nebo dražší, odolnější oranžové (KG systém). Dobré by bylo dát je do hloubky těch 50-60 cm a zapískovat je, aby je v budoucnu někdo mohl použít znovu na jinou trasu. Budeš to mít i utěsněné. Pokud ty kabely co půjdou do trubky budeš rovnat, není problém jich tan nacpat víc. Ideálně je tahat v létě, plast se "rovná" sám, ale nesmíš překroutit žíly uvnitř kabelu, tzn. klubíčko kabelu pracněji odmotávat , případně použít "kačenu" ne to vzít z prostředka a rovnou to někam rvát. Tak jak to namotávaj ve fabrice na špulky, tak to rozmotávat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.