Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novacek a stavba bazenu

Od: gubaxan® odpovědí: 14 změna:
Zdravim.
Me nekdo zkusenosti s bazenem?
Chtel bych nejake zapusteny do zeme nejlepe s rozmery cca 3m sirka a delka 3-4m.
A ted otazka :
Ma cenu to delat z betonu a pak folie?
Nebo koupit nadzemni konstrukci a zapustit do zeme?
Na kolik to cca vyjde? Ted myslim jen bazen, filtraci atd budu reait zvlast.
Tepelne cerpadlo jsem videl od 12 do 25t, k cemu vibec je? Je spise na zimni obdobi nebo v lete je take potreba? Jake jsou na nej naklady, spotreba elektriny?
A diky za dalsi rady, vubec o tom nic nevim, zatim potrebuji spocitat na co to vyjde a zda to vubec ma cenu? :)

Novacek a stavba bazenu

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi Vás nepotěším, ale sdělím letošní čerstvou zkušenost.

Ma cenu to delat z betonu a pak folie?***vše má svoje + a -.
Nebo koupit nadzemni konstrukci a zapustit do zeme?

Bazén, 3x5metrů, hloubka 120cm. Nejlevněji, jak jsem sehnal na konci roku, teď již dražší. Obeslal jsem asi 10 firem na výrobu bazénu.

bazenygluc.cz/...

Kupoval jsem to přes prostředníka a bylo to o 10 tisíc levnější. Známý dělá potažení fólii betonovou skořepinu ze ZB. To přišlo daleko dráž. Bednění jsem mohl mít za nákup, ale stejně to bylo drahé.

Tepelne cerpadlo jsem videl od 12 do 25t, k cemu vibec je? Je spise na zimni obdobi nebo v lete je take potreba? Jake jsou na nej naklady, spotreba elektriny?
Tepelné čerpadlo taky bylo dilema, ale jse mrád, že jsem ho dal. Cena asi 24000, výkon 6,8kw. Určitě i zakrytí bazénu, střední velikost, a cena je skoro jako bazén.

K tomu si musíte připočíst vybagrování a likvidaci materiálu, u mne to bylo 50 tun na skládku, 9 tun mizerného písku zůstalo na obetonování. Pak je okolo dlažba, opět záleží jak hodně peněz. Já se snažil co nejméně nákladů, proto jsem koupit plastovou lemovací lištu, a dlažbu kolem vrátil zpět. Aby se netahala nečistiota do bazénu, mám kolem technický koberec, aby všichni vnuci nenosili na nohách nečistotu do bazénu. Nakonec jsem koupil i vysavač na dno bazénu, což je skvělá investice.

Takže to shrnu, připravte si minimálně 250.000, na levnou verzi. Klidně s jinou firmou i 450.000.

Potěšil jsem Vás?

hodnocení

0x

Zkusím Vám odpovědět na pár otázek (ne na všechny)...a nejsem uživatelem či majitelem bazénu.

Bazén (domácí) považuji já osobně za nesmyslnou "investici", určitě je to zčásti (ale nejen) i tím, že jsem z kraje rybníků.

Tepelné čerpadlo k bazénu Vám "prodlouží" počet dnů v roce, kdy je možné bazén používat (jaro, podzim), v létě ho zpravidla potřebovat nebudete.

Bazén 3x4m , OK...ale bez protiproudu? Tak možná pro malé děti..

Na kolik co dnes vyjde, to je otázka..a na kolik to vyjde zítra, to je otázka jiná.

Když už Vám není líto peněz (a následně i provozních nákladů), tak to udělejte pořádně, včetně zakrytí (to je můj názor).

hodnocení

Podle me nekolik let to byla take zbytecna investice, ale v praze nekam jit nema cenu, vsude narvano.
Prave potrebuji vypocitat stavbu a dalsi provozni naklady a pak se rozhodnout, zda to neudelat jako sousedi-nadzemni bazen - 15t a hotovo

Takže se můžete pohybovat řeknme v rozpětí 50-500 tis. Pokud si zajdete kondičně zaplavat do 13 hod v bazénu Ládví, tak to máte za 100 Kč. takže tam za tu cenu můžete zajít 500 -5000 x. Za tu cenu to za celý život neproinvestujete.A o nic se nemusíte starat a ještě si dáte pivo a pizzu.

olinl
hodnocení

0x

Známí před dvěma roky podobný celoplastový "utopený" bazén s rozměry jako na fotu (akorát se nelezlo dovnitř po žebříku, ale jsou tam tři schody) pořídili celkově za 310 tis. s příhřevem tep. čerpadlem, s filtrací v zemní šachtě, zakrytím a zalévanými kamínky v pryskyřici okolo bazenu. Tepelné čerpadlo příhřevu má odběr proudu necelých 13 Amper. Zapoměl jsem uvést i peníze za elektrikáře, instalatéry, zedníky, výkopové práce, odvoz zeminy a určitě to nebude vše..

hodnocení

0x
Jestli chcete bazén v uvedeném rozměru, tak kupte nadzemní za pár tisíc a je klid.

hodnocení

0x
Já bych vám na vyzkoušení, jestli vám to vůbec stojí za to, doporučil koupit za pár korun nadzemní bazén cca 3x4 m, nebo i menší, s rámovou konstrukcí (Tampa se mi neosvědčil, neustále ptáky, nebo kočkou propíchnutý límec). Aspoň zjistíte, kolik je s tím práce a nákladů, aby voda byla čistá a měla komfortní teplotu.
hodnocení

Ted jak zjistuji, tak uz vubec nevim jestli mi nestaci jen hadice :)
motyl*

pecková odpověd díky , hned mám lepší den *smich*

hodnocení

0x

Zajímalo by mne, zdali tazatel vůbec četl některé rady.

hodnocení

To ze neodpovidam neznamena , ze nectu

jaj*
hodnocení

0x
Teď bych šla k rybníku se koupat a jak se bude ochlazovat tak začít s bazénem. Takto jen strávíte teplý dny děláním bazénu, který bude kdoví kdy hotovej. A když pozoruji celkově počasí tak je taky otázka jestli vydrží do dalšího roku, jestli nebude tornádo který by vám barák naházelo do toho bazénu.

hodnocení

0x

Mám zapuštěný, betonovou skořepinu. Šířka cca 3,5 - 4 m, délka cca 7 m, je to ovál.

Už nikdy v životě bych do toho nešla. Při nejbližší příležitosti ho nechám zasypat a budu si mnout ruce, že mám konečně klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]