Nejste přihlášen/a.
Připadám si fakt už jako magor, kterej neumí napojit dvě hadice na zalévání- pořád to teče ve spoji. Jedna má vnitřní průměr 15 a druhá 18 mm . Z ramínka vodovodní baterie jsem uřízl asi 7 cm (průměr 18mm) a nacpal to na hadice. Tu menší jsem pochopitelně musel nahřát. Stahnu šroubovacíma svorkama a pochopitelně jak na konci hadice mám uzavřenu zalévací hubici, je tam tlak a teče a teče. Žádna profi redukce na tento případ asi neexistuje a ty rychlouzávěry bajenetový to samý. Prostě už mne to štve. Jasně na trubce nejsou ty zářezy jak bývají , má slabou stěnu. Kde dělám chybu? dík
Jestli by se povedlo tu 15-ku roztáhnout na 20, což netuším, záleží na hadici, určitě nahřát a některé se dají vytáhnout fakt hodně, zkusil bych jako spojovací trubku použít vodovodní PPR, raději PN20 (silnější stěna). Ve stávajícím řešení bych viděl hlavně problém v nevratné deformaci trubky. Myslím, ale že profi spojku seženete - zajděte s hadicema do železářství a na nějakou redukční šroubovací spojku to určitě po nahřátí narvete. Ideální by byla kovová, s těma plastovejma mám zkušenost, že se dá těma šroubovacíma svorkama zničit, ale při troše citu se to taky dá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.