Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spojit 2 hadice

Od: zelenac* odpovědí: 10 změna:

Připadám si fakt už jako magor, kterej neumí napojit dvě hadice na zalévání- pořád to teče ve spoji. Jedna má vnitřní průměr 15 a druhá 18 mm . Z ramínka vodovodní baterie jsem uřízl asi 7 cm (průměr 18mm) a nacpal to na hadice. Tu menší jsem pochopitelně musel nahřát. Stahnu šroubovacíma svorkama a pochopitelně jak na konci hadice mám uzavřenu zalévací hubici, je tam tlak a teče a teče. Žádna profi redukce na tento případ asi neexistuje a ty rychlouzávěry bajenetový to samý. Prostě už mne to štve. Jasně na trubce nejsou ty zářezy jak bývají , má slabou stěnu. Kde dělám chybu? dík

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

JAKTO, ŘE NEEXISTUJE PROFI REDUKCE? *sok* jÁ MÁM TAKHLE POSPOJOVANÝ RUZNÝ PRUMÉRY HADIC A POHODA.*ua*

standam*
hodnocení

0x

nebude to tim, ze trubka neni kruh, ale oval?!

kup si neco poradneho napr.:

www.hshop.cz/rych/...

www.hshop.cz/spoj/...

repak*
hodnocení

0x

Mám něco podobného, ale ve větších rozměrech a drží to. Trubka je ale silnostěnná (tak 2-3 mm). Napojeno na vodovodní řad, kde bývá 4-7 atm, na konci rozstřikovací hubice, neteče ani při zavření.

Čili: deformace spojovací trubky?

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlepší by bylo,namotat na trubku na konce kroužek z izolačky,samovulkanizační elektrikářské pásky a svorku přitáhnout v tomto místě.Samozřejmě po nasazení hadice.Neexistuje možnost,aby to teklo.

JABRAKA

mkat*
hodnocení

0x

Treba zohnat 15 a 18 trubku zvarit do kopy a je po probleme.Daj pozor aby trubky neboli zdeformovane,ale pekne okruhle.

repak*

Pokud šla trubka natěsno do hadice o větším průměru a povedlo se ji nacpat i do té užší tak 3 mm na průměru nemohou hrát roli.

roman07
hodnocení

0x

Ptáte se, kde děláte chybu - samozřejmě v tom, že chcete zřejmě ušetřit pár korun na redukci a snažíte se to bastlit z trubky, která možná ani není kruhového průřezu ...

hodnocení

0x

Jestli by se povedlo tu 15-ku roztáhnout na 20, což netuším, záleží na hadici, určitě nahřát a některé se dají vytáhnout fakt hodně, zkusil bych jako spojovací trubku použít vodovodní PPR, raději PN20 (silnější stěna). Ve stávajícím řešení bych viděl hlavně problém v nevratné deformaci trubky. Myslím, ale že profi spojku seženete - zajděte s hadicema do železářství a na nějakou redukční šroubovací spojku to určitě po nahřátí narvete. Ideální by byla kovová, s těma plastovejma mám zkušenost, že se dá těma šroubovacíma svorkama zničit, ale při troše citu se to taky dá.

zelenac*
hodnocení

vyřešeno, díky všem za indo.

zelenac*
hodnocení

vyřešeno, díky všem za info.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]