Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpracovatelnost namíchané dvousložkové barvy

Od: panet® odpovědí: 3 změna:

Když mi zůstane namíchaná dvousložková epoxidová barva (Sadurit) a sleju ji do sklenice a tu uzavřu, vydrží ta barva použitelná třeba 24 hodin? V návodu je samozřejmě napsané, že po smíchání obou složek je použitelnost 4 hodiny. Ale tam se asi nepředpokládá uzavření, je jasné, že to taky nevydrží věčně (to by asi nemělo smysl dodávat dvousložkově), nicméně kdyby se uzavřením použitelnost prodloužila na jeden den, mně by to pomohlo :).

Máte s tím někdo zkušenosti?

Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

7x

Nevydrží, maximálně ty 4 hodiny.

hodnocení

6x

Preto je to dvojzložková farba,aby po pridaní tužidla stvrdla a len technológiou výrobvy je to robené tak,aby to nebolo hneď. Pokiaľ potrebuje použiť farbu aj na druhý deň,tak proste do nej nedávajte tužidlo,to pridáte pred aplikáciou.

hodnocení

Díky za reakce. Já jsem včera natíral a stejně mi trocha zůstala, tak jsem ji slil i tak. Dnes to bylo úplně tuhé. Vycházel jsem (nikdy jsem s dvousložkovou barvou nedělal) z toho, že když jsem to penetroval nějakým taky dvousložkovým lakem, tak ten je tekutý (co mi namíchaný zůstal) ještě teď. Proto jsem tak nějak zkratkovitě mylně doufal, že to udělá i ta barva :).
Neudělala.

Zpracovatelnost namíchané dvousložkové barvy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]