Nejste přihlášen/a.
0x
Děkuji za odpověď. Ale jde spíše o to, kterou spíše pojišťovna uzná - zda Pojištění domácnosti, která se nemusí vztahovat na sousedy, ale pouze na škody na našem majetku.. Pokud uznají, že událost není ničí vina, a to si pojišťova něco najde - servis, výměna atd. Nebo Pojištění občanské zodpovědnosti (pojistka na blbost), kterou mám jen já..
0x
Poistka "na blbost" sa na toto vztahovat asi nebude. To by ste museli vy urobit nejaku chybu z nedbanlivosti pri vymene hadicky a podobne. Skor by som poradil susedom, aby oni uplatnili svoje poistky na byty a potom ich poistovne skusia od vas nieco vymahat.
NO ono to není daleko od pravdy, jelikož se mi den předtím ucpala pračka a já s hadičkama manipulovala.. ale jak se toto dokazuje to nevím.. hadička měla už své za sebou
0x
0x
Rozhodně z pojištění odpovědnosti. A teď záleží na tom jak je ta smlouva postavená, zda se na vás vztahuje i v místě přechodného bydliště. Kdybych věděl co je to za smlouvu, mohl bych zkusit zapátrat. Takhle mohu doporučit pouze studium VPP případně dotaz přímo na pojišťovně.
Samozřejmě, chybějící odpovědnost v pojistce bytu je neomluvitelný hazard, ona se navíc vztahuje i například na lyžování v zahraničí. A cena není nijak obrovská, limit 5 milionů se dá sjednat za cca 500 Kč, dvojnásobný asi o stokorunu více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.