Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, jestli někdo neví jak nejsnáze opravit prasklinu na podlaze na přiložené fotografii. Jedná se o takovou tu starou podlahu tuším že byly vyléváné. V jednom rohu to prasklo a vytvořil o to takový reliéf výstupkem nevím čím by bylo vhodné tvrdý povrch zbrousit.
Můj záměr je po opravě celou podlahu natřít na šedou barvu.
Děkuji
Tohle se jmenuje " teraco" a je to velmi tvrdý broušený beton. Trhliny se opravují speciální pryskyřicí a malými kaménky příslušné barvy. Opravit to lze, ale amatérsky to asi nezvládnete. Není to tak jednoduché. Podlahu je po opravě nutné přebrousit a zakonzervovat. Dělají to odborné firmy a je to poměrně drahá sranda.
A ještě třeba tady
Tak pokud tu krásnou podlahu hodláte nevratně zničit nátěrem na šedo, tak to klidně zalejte jakýmkoliv betonem . Je to ale barbarství. Já jsem před rokem neváhal zaplatit několik desítek tisíc za opravu takové podlahy na chodbě v přízemí domu a nelituju toho.
Barbarství to podle vás možná je, ale tento zastaralý design se do zrenovované chodby nehodí a šedá bude navazovat na další podlahové prostory.
Já bych to zalil epoxidem/eprosinem, ten zateče do hlobky a zároveň částečně vsákne do hmoty a tím ji zpevní. Měl bych jistotu, že to nebude nijak dál pracovat. Nejdřív samozřejmě spáru důkladně vyčistit. Pokud je prasklina nerovná, tak zbrousit flexou a smirkovým výsekem na unašeči, případně pokud je nerovnost větší nebo podlaha příliš tvrdá, tak použít diamantový kotouč na plošné broušení.
Tak to podobně zamýšlím, prasklina je trochu vystouplá. Nevěděl jsem čím jí nejlíp zbrousit, abych provch příliš nezdrsnil,ab y nebylo pod nátěrem vidět. Je to v tmavé chodbě, ale nechci, aby to po opravě vypadalo ještě hůř než před opravou
To to radši nechám jak to je
Stoletý dům to stráví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.