Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava praskliny na lité podlaze

Od: jkr® odpovědí: 4 změna:

Zajímalo by mě, jestli někdo neví jak nejsnáze opravit prasklinu na podlaze na přiložené fotografii. Jedná se o takovou tu starou podlahu tuším že byly vyléváné. V jednom rohu to prasklo a vytvořil o to takový reliéf výstupkem nevím čím by bylo vhodné tvrdý povrch zbrousit.

Můj záměr je po opravě celou podlahu natřít na šedou barvu.

Děkuji

Oprava praskliny na lité podlaze

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tohle se jmenuje " teraco" a je to velmi tvrdý broušený beton. Trhliny se opravují speciální pryskyřicí a malými kaménky příslušné barvy. Opravit to lze, ale amatérsky to asi nezvládnete. Není to tak jednoduché. Podlahu je po opravě nutné přebrousit a zakonzervovat. Dělají to odborné firmy a je to poměrně drahá sranda.

doplněno 15.06.22 19:32:

A ještě třeba tady

doplněno 15.06.22 19:39:

Tak pokud tu krásnou podlahu hodláte nevratně zničit nátěrem na šedo, tak to klidně zalejte jakýmkoliv betonem *blee*. Je to ale barbarství. Já jsem před rokem neváhal zaplatit několik desítek tisíc za opravu takové podlahy na chodbě v přízemí domu a nelituju toho.

jkr®
hodnocení

Barbarství to podle vás možná je, ale tento zastaralý design se do zrenovované chodby nehodí a šedá bude navazovat na další podlahové prostory.

hodnocení

0x

Já bych to zalil epoxidem/eprosinem, ten zateče do hlobky a zároveň částečně vsákne do hmoty a tím ji zpevní. Měl bych jistotu, že to nebude nijak dál pracovat. Nejdřív samozřejmě spáru důkladně vyčistit. Pokud je prasklina nerovná, tak zbrousit flexou a smirkovým výsekem na unašeči, případně pokud je nerovnost větší nebo podlaha příliš tvrdá, tak použít diamantový kotouč na plošné broušení.

jkr®
hodnocení

Tak to podobně zamýšlím, prasklina je trochu vystouplá. Nevěděl jsem čím jí nejlíp zbrousit, abych provch příliš nezdrsnil,ab y nebylo pod nátěrem vidět. Je to v tmavé chodbě, ale nechci, aby to po opravě vypadalo ještě hůř než před opravou :)
To to radši nechám jak to je :)
Stoletý dům to stráví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]