Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou koupit lepenku s posypem na garáž?

Od: ruki odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
chtěl bych potáhnout střechu garáže lepenkou s posypem.
Prosím jakou by jste koupili?
Je velký rozdíl v cenách v běžných stavebninách a eshopu?
Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

3x

kup tuhle, barvu si zvol podle chuti, ale podle mojí zkušenosti jestli tomu moc nehovíš a budeš to dělat sám...tak ber černou..zakryje to případné fleky od přehřátí

dek.cz/...

ruki
hodnocení

Děkuji za typ, chci se zeptat, to opravdu tolik stojí?
Nedá se někde to samé koupit mnohem levněji?
Děkuji
krtek6

jo, stojít to tak...bohužel...a víš proč?..protože je to asfalt...a asfalt je z čeho? z ropy...a ropa je co? drahá...proč je ropa dahá? Bo Putin..Já teď opravoval garáž tímhle a měl jsem to koupený od února kdy to bylo v DEKu v akci...a a dával jsem za to "nekřesťanských" 152,-/m2 a to už tehda strašili, že to půjde všechno o XX% nahoru

ruki
hodnocení

A na eshopu by něco podobného se nevyplatilo objednat?
Ceny jsou opravdu různé, jen aby to mělo tu kvalitu.
ruki
hodnocení

Byl jsem ve stavebninách a tam mi prodavač radil, že jsou nějaké dva typy a ten jeden nebrat, že jsou s ním problémy. Ten dobrý typ bude mít až rozprodá to co má.
Nevíte konkrétně co myslel?
Děkuji
krtek6

pro mě za mě si objednej co chceš...já věřím tomuhle, protože je to kvalita...střechu nepodceňuji..hlavně to musí být lepenka aspoň 4mm tloušťky, s posypem a vhodná jako 2.vrstva střešní skladby nebo určená na rekonstrukci...a nezapomenout hlavně na penetraci! Jinak to tam držet nebude

hodnocení

0x

Když se Vám nelíbí cena za tip pana odborníka Krtka, kupte tuto a pak jí natřete Reflexolem, aby byl světlý povrch, kvůli přehřívání a prodloužení životnosti. Není s posypem, ale na garáž posyp není třeba. proč by tam musel být posyp?

krtek6

ten posyp je hlavně kvůli mechanické odolnosti a životnosti...víc vydrží...navíc je to doporučená skladba vícevrstvých střech...tohle jde samozřejmě taky...

Síce to s tým reflexolom vyjde o niečo drahšie, ale zato to bude pracnejšie a budete tam mať oxidovaný asfalt namiesto SBS...

Míšo, prosím, o kolik to bude dražší s nátěrem Reflexolem, který bude odrážet paprsky a nebude se přehřívat lepenka. Jak vadí oxidovaný a modifikovaný pás? Na garáži?

Reflexol ma vyšiel nedávno na cca 70 Kč / m2. Pri "normovanej" spotrebe by to bolo okolo 50. Od SBS očakávam lepšiu elasticitu (a menej trhlín a lepšiu životnosť) aj v chladnom počasí. Inak je to pri problematickom dilatujúcom a vodou nasiaknutom a zle odvetranom bednení aj tak zastreliť alebo obesiť.

Každý si to udělá, jak chce.

ruki
hodnocení

Dobrý den,
koupil jsem nakonec asfaltové pásy Velbit top pv 42-15
mgleshop.cz/...
Snad je to kvalitní materiál?
Děkuji za informaci
krtek6

no kvalitní asi bude...akorát nechápu tu logiku...já tu napsal materiál za 209,-/m2 to se zdálo jako drahé...Milan doporučil materiál za cca 144,-/m2 to zas nevonělo kvalitou...a nakonec se koupí něco co já ani neznám za 192,-/m2 což proti tomu z DEKu je pár korun na tom celkovém množství *smich* ;)

ruki
hodnocení

Koupil jsem to za tuto cenu, která u nás ve stavebninách byla.
Nechápu vaši narážející otázku, proč bych měl jezdit do toho Deku pro drahší nebo naopak kupovat levnější variantu a s poštovným by to bylo asi i drahší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]