Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava strechy kulny - lepenka

Od: zname odpovědí: 14 změna:

zdravim, omlouvam se za zacatecnickej dotaz, ale dosud jsem toto nijak nemusel resit. Na chate potrebuji par sekci lepenkove strechy kulny zalatat lepenkou. Chci zajet do Hornbachu. Chci to udelat "za studena". Jakou konkretni lepenku a jake lepidlo/tmel nejlepe pouzit prosim? diky moc.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

Za studena to můžeš tak akorát zakrýt plachtou...lepenka se vždycky taví...pokud není jako pokladní vrstva na dřevěné konstrukci

Ale houby, lze koupit i asfaltové pásy k lepení za studena + vhodné lepidlo.

krtek6

tyhle metody nejsou moc dobré...proto to nezmiňuju

petrovic
hodnocení

0x

Nebude lepsi to cele vytěpat do pryc a udelat to znovu a poradne? Treba nejaky asfaltovy sindel za 250kc m2? Takove latani, lepeni je k nicemu. Nebo mas v planu tu kulnu casem zbourat?

Je to kůlna, tak asi pán do toho nechce nalít moc peněz.

hodnocení

0x

Zajeďte tedy do Hornbachu a tak se ptejte, co mají. Když Vám napíšu lepenku V 60S35, lepidlo od DenBravenu, navrch Reflexol, tak to tam třeba nemají.

olinl
hodnocení

0x

S asfaltovými pásy a jim podobnými systémy bych se už vůbec nezabýval, je to řešení od osmi do dvanácti let-podle kvality materiálu, ale pokud je to mimo "hlídání", tak IPu. Jestli to chceš na dvacet-třicet let a je to malá kůlna, dal bych "lepší" plechovou střechu (Satjam, Gutta, Comax, Lindab..), jestli to chceš nechat i svým dětem, tak mrknout na obvodové zdivo nebo celou dřevěnou konstrukci a pokrýt střešními taškami (klidně bych tam dal i paropropustnou podstřešní fólii, aby to šlo případně i v budoucnu zateplit. Nevím o vaší kůlně nic bližšího, tak jen doporučuji.

krtek6

asfaltový pás je tak na 20let minimálně..nevím kdes přišel na 8-12

Olini, přijdtě se přesvědčit o délky užití asfaltového pásu V 60S 35, po 15 letech užití.

olinl

Ten nejlevnější asfaltový pás V60 S30 mám možnost pozorovat na větším balkoně, spíš terase a vidím co to dělá. Není to natřené Reflexolem a je to navařené na původní IPě (svařovaná přes sebe křížem) z roku 1974, která se používala na střechách paneláků. Téměř celý den na to v létě svítí slunce, v zimě sníh-materiál pracuje, vznikají mikrotrhlinky a vrchní posyp odfoukne vítr a odplaví déšť během dvou let. Část terasy je naštěstí už zakrytá přístřeškem s betonovou střešní taškou, chyba je tedy možná v tom, že to není dále ošetřené (jinak sklon terasy cca 8º ) . Soused má střechu pobitou prkny a na tom nějaký lepší/kvalitnější modifikovaný pás, ten mu vydržel 22 let, nedávno to řemeslníci opravovali (sklon jeho střechy cca 30º ).

Modifikovaný pás je určitě lepší..

petrovic

@milancukrar

Muzu Te poprosit o Tvuj osobni nazor na tuto krytinu?

levnestavebniny.cz/...

Chtel bych to namlatit na garaz. Sklon 30°, zaklop z 27mm silnych podlahovych palubek. Ty mi zbyly a uz je nemam nekam jinam pouzit. Pod sindelem by byla jeste samozrejme ta folie, co tam patri. Chtel bych to udelat a mit tak 20 let klid. Je to realne?

Osobní názor nebude OK. Páč je to oxidovaný pás, jako Bitagit. Nevím přesně sílu této šablony, ale pamatuji ze skladu že to nebylo nic silného, tak do 4mm. Podle mne jen levná a slabá atrapa tašek.

petrovic

@milancukrar

Moc diky za odpoved. Uz jsem to zjistoval driv, jak rikas, sablona ma silu 4mm. Vim, ze oxidovany je na houby, ze modifikovany je lepsovejsi. Jsem si rikal, je to "jen" garaz... tak nic no

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]