Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva na dobu neurčitou

Od: elmanka odpovědí: 6 změna:

Ahoj, potřebuji poradit s elektřinou. Máme smlouvu s fixací, která končí v červenci. Innogy nám nabídlo smlouvu o smlouvě budoucí s fixací na 3 roky, Čez nám nyní poslal ceník, který se nás týká po ukončení fixace. Vychází to od Čez levněji, přestože ceníky na stránkách jsou úplně jiné. Jediná nevýhoda je, že smlouva je na dobu neurčitou. Bojím se, že nám po pár měsících cenu navýší. Zálohy v nabídce od ČEZ vychází levněji asi o 800 Kč. Jak byste jednali? Cenu zafixovali nebo riskovali dobu neurčitou? Děkuji za pomoc.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To jste se ještě opravdu nepoučili s historií? Kolik zafixovaných smluv se jednostranně měnilo jen tak a navýšení bylo i 300% ...?

Nečekám, že se to během roku či tří nestaně opakovaně...

elmanka
hodnocení

Měla jsem fixaci několikrát a nikdy mi částku během fixace neměnili.

Jmlc: jemu nemění ceník během fixace! Smlouvu dodrželi do puntíku, ale nová smlouva je holt dražší.

to já netvrdím, že něco nedodrželi - ale kolik firem fixace nefixace to nedodrželo? Já bych se na to vykašlal - osobně fixaci nemám

No vidíš, já měl fixaci několikrát a nikdy ji firma neporušila. Ani nikdo ze známých tenhle problém neměl.

juelen
hodnocení

0x
Přesně,i mě fixaci drželi na stejné částce která byla stanovená po smluvené období

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]