Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ktere je nejlepsi drevo na uzení

Od: iliines* odpovědí: 17 změna:

na uzeni ryb,masa a jak pripravit rybu a by se pri uzeni nerozpadala.Dekuji*nevi*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

3x

Mí předkové vždy udili na bukovém dřevě a poslední 4-5 hodiny pak na švestce. Skvěle voňavé bez dehtování

arakain77*

Já tak udím i teď.

ola®

Nevíte někdo, zda mohu udit vepřový bůček břízou a dubem?*vtip*?

arakain77*

Dubem to možné je.Spíš bukem a peckovinou.Zásadně ne smrkem,jak to tu někdo napsal.

ola®

právě, že jsem se dočetla, že hlavně néééé DUBEM, že je to pak hořké a kyselé. Prý hnus, tak se ptám, hlavně někoho, kdo to má vyzkoušeno! Mám totiž jenom lípu a dub, tak nevim...*hi*?.

marenka*
hodnocení

2x

Tady máte i receptíky i doporučené dřevo ;) nachytano.cz/...

lukas0038*
hodnocení

1x

No určitě jedině tvrdé dřevo, je to v podstatě jedno jestli je to buk, habr, jasan, javor, nebo nějaký druh ovocného dřeva, výsledek je vždycky v podstatě stejný, a věřte mi, že pokud nejste nějaký opravdu odborník na chutě, což se dá předpokládat, že asi nejste (v ČR by se tito odborníci dali počítat v podstatě na prstech), tak ve výsledku určitě nepoznáte na jakém dřevě bylo maso uzeno. Teda krom buku, ten zanechá na mase zvláštní a naprosto dokonalou chuť, takovou jakou by uzené maso mělo mít. Za ty léta co už udim se mi osvědčilo udit bukem bez kůry a tak dvě hodinky před koncem uzení už topim bukem s kůrou, maso má pak dokonalou chuť,

V žádném případě neudit dubem! je to to nejhorší dřevo co na uzení může být, obsahuje v sobě tolik svinstva, že se to maso v podstatě zničí

ola®

právě*klik*, to o tom DUBU, jsem taky slyšela..., sice někteří tvrdí, že to lze, ale asi to riskovat nebudu, díky moc!

sebod*
hodnocení

0x

Švestka - s tou se má udit. Ale jinak dub, buk... Prostě tvrdé dřevo. Ryba nesmí být dlouho naložená. Bezva je použít na ni při uzení síťku, do ní se vloži a v tom se udí. Síťku vidíte třeba v obchodě na šunce, různých roládách apod. Dá se koupit. Také prodávají takové drátěné placky (:)), do těch se ryba dá a dělá se třeba venku na ohni. Tak v tom se dá taky udit.

ooouu

Dub v žádném případě! Obsahuje třísloviny, které by rybu udělaly nechutně kyselou!

repak*

Třísloviny chutnají trpce, nikoli kysele.

ooouuu

Zajímavý postřeh.*smich*

lidus*
hodnocení

0x

Švestka, třešeň, dub. Hlavně ne smrk nebo nějaké mořené odřezky. Ryba je lepší udit položená, a ne příliš dlouho jinak se rozpadá. Zkuste i -do punčochy na kostky Aidam a šumku-promíchat a udit-výborné.

sebod*

Lidus, na tohle jsou fajn ty síťky třeba z pomerančů. A když ten sýr začne tou síťkou pomaličku protékat, mňam *hej*

Švestka třešeň na závěr uzení, ale rozhodně neudit dubem. To už je lepší ten smrk, ale taky to není žádná výhra. Jediný smasluplný využití buku je na prkýnka na maso a na uzení. Samozřejmě bez kůry. Vždycky v létě když jsou různý pivní slavnosti a podobný záležitosti, tak klobáska se super, ale musím se napřed projít a okouknout čím kdo pod tím topí a jak vidím cokoliv jinýho než buk a nebo nějakou peckovinu tak kráčím dále. Slzy mě vhání do očí když tam vidím dřevěný brikety.
Takže udit JEDINĚ bukem a na závěr švestku nebo třešeň.
papene*

Punčochy doporučuji čisté.;)

Rybu dát do mřížky.Stojí pár korun.

vybav-dum.cz/...

ola®

A co tak dát rybu do*nevi* punčochy, jako ten sýr?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]