Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím poradíte mi jak po řemeslnikovi opravit sprchový kout?
1) Když jsou ve spárovačce díry, mám ji vyškrábat a natlačit tam novou? Nebo vyškrábat větší kus spárovačky?
Viz obrázek "SparaOBKLADACKY-3in1"
2) Jak položit vaničku? Lepidlo nebo pěna?
Bohužel po řemeslníkovi jsem zjistil že vanička jde zvednou rukou a drží jen silikonem na hraně. Ležena na lepidle ale nedržela. Je to OK, nebo mám dat jine lepidlo? Nebo mám dat montážní nízkoexpansní pěnu? Nebo kombinace lepidla a pěny? Jak vysoko vaničku? Je ten spád užitečky? Nebo ji dát trochu níž? Nyní je to na 12 Ytong po celé ploše. Viz obrázek "PolozeniVanicky"
3) Poradíte jak vyzdít Niku? Jdou nalepené kachličky jen lokálně sundat? (Vyškrábat spárovačku a kachliky zkusit vylomit) a nařezat nové? Mám jako amatér použít lišty? Jsou i na vnitřní rohy? Nebo tam se dáva jen spárovačka? Nyní ve vnitřních rozích byl vtlačený silikon.
Že jsem to měl dát jinemu to už vím. Bohužel spotřeboval rozpočet.
No tvl ! Po řemeslníkovi? To ani omylem, to někdo dělal poprvé anebo to bylo nukleární hovado. Anebo to byl rozpočet dvě flašky slivovice a placeno během akce. Vidím dvě cesty - všechno pryč, něco málo použít a znovu a lépe. Zvládnete to, pokud strávíte pár /hodně/ nocí na netu a budete se učit, jak na to. Jistou zručnost předpokládám. Anebo to zadat někomu, kdo ví, co dělá a ten si to nechá zaplatit. Nějak to opravit nelze, jestli to má vypadat. Pokud to bylo na smlouvu a máte papír, zvažte znalce a s jeho posudkem ty peníze včetně zmařeného matroše vymačkat zpět.
Rozhodně to nebyly dvě flašky slivovice. Byl bych štastný. Bylo to vyznamně hodně. Měl jsem zdravotní problemy a viděl až výsledek. Bohužel to nebylo na papíře, spěchal jsem na to a nikdo s papírem mi nedal termín. Už vím proč
Byl jsem důvěřivý. Niku zkusím rozebrat. Ta je jasná. A podstavec pod vaničku zkusím nižší. Pokud do té doby někoho neseženu s referencema.
Děkuji za názor.
Idealne nekoho zavolat a udelat obklad znova s naterem hydroizolace pod obkladem...Jinak sparovacka jde jednoduse opravit, znova presparovat. Zadnou listu do vnitrniho rohu sprchace nedavat, sparu staci dobre zasparovat sanitarnim silikonem. Vanicka je zbytecne vysoko. Pokud byste pouzil vanicku s nozkama a odnimatelnym panelem, tak si usetrite zbytecne komplikace s obkladanim vanicky. Niku bych zrusil a pouzil nejakou normalni policku vhodnou do sprchoveho koutu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.