Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křovinořez nestartuje

Od: slavo®

Začal chcípat teplý a už nejde nastartovat.

Zjistil jsem proč.

Tím kloboučkem co se pumpuje benzín tak ten jede naprázdno. Jinak svíčka jiskru hází.

Pod tím kloboučkem vychází dvě trubičky do nádrže.

Jedn je průsvitná a kratší a nechtěně jsem ji vytáhnul z nádržky - asi se jedná o přepad.

Ale nevím zda jít po té delší která jde až na dno nádrže a nebo rozebrat tu pumpičku.

Je to vidět tady: (sice je to jiný na který už nejsou náhradní díly ).

hobynaradi.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podívejte, kde končí delší hadička v nádrži, jestli je na konci filtr nebo hadička plandá nad hladinou benzínu. Popřípadě, zda není hadička někde prasklá...a taky zkontrolujte filtr, případně vyměňte...pak bude následovat karburátor...

doplněno 13.06.22 21:35:

Kontrola hadiček (a benzínu) už jen proto, že motor "skončil" během chodu...

hodnocení

Tak delší hadička byla vypadená z té průchodky kterou procházejí obě hadičky.

Nevěřím tomu, že by ta delší hadička byla ze dvou kusů, ale tomu, že v průchodce praskla.

Takže mám sundanou nádrž a dám tam novou hadičku.

A dejte i nový filtr, případně podobný celek, podle vašeho křovinořezu

Křovinořez Stiga má tento filtr...

hodnocení

Takže nakonec to byla tato závada.

"přežhraná" hadičha od benzínu v místě přechodu těsnící gumy na nádrži.

Takže stačilo dát novou hadičku a křovinořez jede zatím dál.

Sice je mu možná už 16 let, ale pro jistotu jsem si pořídil záložní.

A filtr zůstal původní, šestnáctiletý? Osobně bych ho vyměnil taky, předpoklad další závady; ucpává se postupně, nedopadne to tak, jak s tou hadičkou...bum, a nejede...budete poměrně těžko hledat závadu...
hodnocení

Zatím původní, ale budu ho měnit.

hodnocení

0x

Na Stihlu jsem řešil podobný problém. Byly ztvrdlé membrány. Stačilo karbec repasovat a vyčistit kanálky. Vyměnit gumová těsnění a jehlový ventil.

nov
hodnocení

0x

"Tím kloboučkem co se pumpuje benzín tak ten jede naprázdno." Takže benzín nenasává?

hodnocení

0x

Já bych řekl jak @nonek, nejprve přívod paliva.

Většinou se jedná o naprasklou hadičku uvnitř nádrže těsně u ústí, protože jak ona tam plandá, tak se časem ukejve, vznikte tam prasklina a tou se pak saje luft. Jednou jsem to řešil vyndáním palivového "potrubí" z nadrže (vyndáš ho i s gumovou průchodkou) a zkrácení sací hadice o pár mm.

Pak ten filtr, který zároveň slouží jako těžítko, aby hadice byla furt na dně.

Ohledně té svíce, i když to nemusí souviset. To, že vyndaná ven jiskru hází, nemusí nic znamenat. Je potřeba ji řádně vyčistit, seřídit, popřípadě jednou za čas vyměnit.

megacruiser*
hodnocení

0x

Obecně do dvoutaktních křoviňáků doporučuji jen premiové benzíny jako třeba Verva 100 a dražší syntetický olej, ušetří to hodně starostí. Důvodem je, že levné biosložky v normálním benzínu ve spojení s 2T olejem způsobují zkraty na izolátoru svíčky a zanesení karburátoru, často i rozežrání vnitřku. Jsou kyselé a chemicky agresivní. Brácha má hodně dvoutaktů, neustále to řešil, měnil svíčky, čistil karbce až mu kamarád z chemické vysoké řekl, jak to je. Já osobně mám křoviňák nejlevnější Čínu kdysi za litr z Aukra, šrot který nikomu nevydržel. Mám ho už tak 7 let, seká vysokou trávu, všechno a dost často nonstop na plný výkon. Stále bez jediné poruchy, nic jsem neměnil, pouze občas promažu převodovku dole a čistím vzduchový filtr. Olej od začátku 1:20 plná syntetika.

To se nedivím, že když tam valíš 1:20, že se musí měnit svíčky a čistit karbce. Ale možná to tak mají ty čínské šroty předepsané. Normálně se ředí 1:50 normal + 2T a sekám s tím už kdejakej bordel deset let bez měnění svíčky nebo čištění karbce.

vernon
Nesmysl. Ty motory jsou na N95 a ten tam taky patří. Poměr je u kvalitních motorů 1:50 a polosyntetický 2T olej. Míchat na maximálně měsíc dopředu. A nenechávat benál v nádrži přes zimu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]