Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křovinořez nestartuje

Od: slavo® odpovědí: 13 změna:

Začal chcípat teplý a už nejde nastartovat.

Zjistil jsem proč.

Tím kloboučkem co se pumpuje benzín tak ten jede naprázdno. Jinak svíčka jiskru hází.

Pod tím kloboučkem vychází dvě trubičky do nádrže.

Jedn je průsvitná a kratší a nechtěně jsem ji vytáhnul z nádržky - asi se jedná o přepad.

Ale nevím zda jít po té delší která jde až na dno nádrže a nebo rozebrat tu pumpičku.

Je to vidět tady: (sice je to jiný na který už nejsou náhradní díly ).

hobynaradi.cz/...

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podívejte, kde končí delší hadička v nádrži, jestli je na konci filtr nebo hadička plandá nad hladinou benzínu. Popřípadě, zda není hadička někde prasklá...a taky zkontrolujte filtr, případně vyměňte...pak bude následovat karburátor...

doplněno 13.06.22 21:35:

Kontrola hadiček (a benzínu) už jen proto, že motor "skončil" během chodu...

hodnocení

Tak delší hadička byla vypadená z té průchodky kterou procházejí obě hadičky.

Nevěřím tomu, že by ta delší hadička byla ze dvou kusů, ale tomu, že v průchodce praskla.

Takže mám sundanou nádrž a dám tam novou hadičku.

A dejte i nový filtr, případně podobný celek, podle vašeho křovinořezu

Křovinořez Stiga má tento filtr...

hodnocení

Takže nakonec to byla tato závada.

"přežhraná" hadičha od benzínu v místě přechodu těsnící gumy na nádrži.

Takže stačilo dát novou hadičku a křovinořez jede zatím dál.

Sice je mu možná už 16 let, ale pro jistotu jsem si pořídil záložní.

A filtr zůstal původní, šestnáctiletý? Osobně bych ho vyměnil taky, předpoklad další závady; ucpává se postupně, nedopadne to tak, jak s tou hadičkou...bum, a nejede...budete poměrně těžko hledat závadu...
hodnocení

Zatím původní, ale budu ho měnit.

hodnocení

0x

Na Stihlu jsem řešil podobný problém. Byly ztvrdlé membrány. Stačilo karbec repasovat a vyčistit kanálky. Vyměnit gumová těsnění a jehlový ventil.

nov
hodnocení

0x

"Tím kloboučkem co se pumpuje benzín tak ten jede naprázdno." Takže benzín nenasává?

hodnocení

0x

Já bych řekl jak @nonek, nejprve přívod paliva.

Většinou se jedná o naprasklou hadičku uvnitř nádrže těsně u ústí, protože jak ona tam plandá, tak se časem ukejve, vznikte tam prasklina a tou se pak saje luft. Jednou jsem to řešil vyndáním palivového "potrubí" z nadrže (vyndáš ho i s gumovou průchodkou) a zkrácení sací hadice o pár mm.

Pak ten filtr, který zároveň slouží jako těžítko, aby hadice byla furt na dně.

Ohledně té svíce, i když to nemusí souviset. To, že vyndaná ven jiskru hází, nemusí nic znamenat. Je potřeba ji řádně vyčistit, seřídit, popřípadě jednou za čas vyměnit.

hodnocení

0x

Obecně do dvoutaktních křoviňáků doporučuji jen premiové benzíny jako třeba Verva 100 a dražší syntetický olej, ušetří to hodně starostí. Důvodem je, že levné biosložky v normálním benzínu ve spojení s 2T olejem způsobují zkraty na izolátoru svíčky a zanesení karburátoru, často i rozežrání vnitřku. Jsou kyselé a chemicky agresivní. Brácha má hodně dvoutaktů, neustále to řešil, měnil svíčky, čistil karbce až mu kamarád z chemické vysoké řekl, jak to je. Já osobně mám křoviňák nejlevnější Čínu kdysi za litr z Aukra, šrot který nikomu nevydržel. Mám ho už tak 7 let, seká vysokou trávu, všechno a dost často nonstop na plný výkon. Stále bez jediné poruchy, nic jsem neměnil, pouze občas promažu převodovku dole a čistím vzduchový filtr. Olej od začátku 1:20 plná syntetika.

To se nedivím, že když tam valíš 1:20, že se musí měnit svíčky a čistit karbce. Ale možná to tak mají ty čínské šroty předepsané. Normálně se ředí 1:50 normal + 2T a sekám s tím už kdejakej bordel deset let bez měnění svíčky nebo čištění karbce.

vernon
Nesmysl. Ty motory jsou na N95 a ten tam taky patří. Poměr je u kvalitních motorů 1:50 a polosyntetický 2T olej. Míchat na maximálně měsíc dopředu. A nenechávat benál v nádrži přes zimu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]