Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, právě jsem se přestěhovala do nájmu, kde hradím nájem a plus energie které jsou 3.100 každý měsíc.
Chtěla jsem se zeptat jak na konci roku probíhá zúčtování? Vrací se mi něco? Nebo můžu popřípadě něco i doplácet?
Děkuji za odpověd,
bydlím poprvé sama tak moc nevím
gew zatím odpověděl nejlépe na nejasný dotaz.
kde hradím nájem a plus energie které jsou 3.100 každý měsíc*** komu hradíte energie? Ten Vám sdělí přesně, kdy bude vyúčtování.
jak na konci roku probíhá zúčtování***nemusí to být na konci roku. Sečtou se zálohy, sečtou se náklady, které hradíte Vy a rozdíl se vyrovná.
popřípadě něco i doplácet***obojí je možné, jak doplácet, tak i vracet.
Nedoplatek po vás pronajímatel bude chtít zaplatit, zato případný přeplatek vám nevrátí. Nebo jste snad čekala něco jiného? Smiřte se s tím, maximálně můžete být příjemně překvapená, kdyby přeplatek pronajímatel vracel. Nejlepší je mít energie napsané na sebe, je to ochrana pro nájemce i pro pronajímatele.
Jak netykaji spolecne prostory? Bydlis v byte, to do neho lezes oknem? To nechodis po chodbe, tam se nesviti?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.