Dobrý den chtěl jsem se zeptat bydlíme v panelovém domě v přízemí a vždy když někdo spláchne tak nám voda z WC vystříkne ven na podlahu připadá mi to jako kdyby byla ta trubka zanešena poradíte mi děkuji za odpověď
Když jsem bydlel v žižkovském činžáku, povedlo se sousedce nad námi do záchoda vylít s vodou i hadr na podlahu. A ten ucpal trubku pod naším bytem. A z mísy nestříkala jen voda ..
Nahlaste havárii správci, ať co nejdříve zajistí vyčištění odpadu... buď BD nebo SVJ nebo městu... nevím, co tam máte za správce...bude to částečně přicpaný odpad... doplněno 12.06.22 12:56: U nás tam byly hygienické potřeby, teklo dokonce z mísy do WC a chodby, soused nebyl ten den doma, tak si představte ten svinčik...
Pád vody z vyžších pater může udělat v sifonech dolních nájemníků přetlak/podtlak a voda vystřikuje. Je potřeba skontrolovat celou stoupačku a zejména její odvětrání, zda není ucpané.
Třeba při opravě střechy, zda přes odvětrání někdo nedal nějaký pytel a nezapomněl ho tam a stoupačka je dočasně ucpaná a když tam nejde vzduch, tak se tvoří při splachování podtlak. Jen nápad.
Toto způsobuje spíše odsátí vody ze sifonu WC a sifonů umyvadel, van a sprchvých koutů a pak zápach z kanalizace. Zde jde o plně, nebo čátečně ucpaný odtok v potrubí pod bytem tazatele.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.