Dobrý den, hodně lidí pere v boty v pračce. Já to ještě nikdy nezkoušela, vždy je myju v kýblu kartáčem. Jak je vyprat, aby se nezničily? (Samozřejmě bych prala jen sportovní látkové)
Pokud boty nejsou určené k praní, tak je zničíte v kýblu stejně jako v pračce. Sportovní obuv peru běžně na k tomu určený program a nikdy se nic nestalo. Samozřejmě nejdřív je ručně očistím od bláta, kamínků a jiných sajrajtů...
Boty jsem vyprala v pračce jen jednou a naposledy. Tenisky za 3 tisíce pak neustále smrděly a ničím se nedalo odsmrdět, takže bohužel letěly pryč. Od té doby "peru" tak, že je vycpu novinama a pak použiju jen kartáček s vodou a přípravkem na svršek.
Kdysi jsem zaslechla hovor: Přijdu domů a hodím kecky do pračky. Má to ale jednu podmínku. Nesmí to vidět máma. Kecky a plátěnky a crosy také peru v pračce, se světlým barevným prádlem. Pohoda.
Ziadne topanky vyrobca nenavrhol na pranie. Ani kozene membranove na tazku horsku turistiku, v ktorych mozem chodit v potoku. Obuvi to skodi a znizuje zivotnost. Jedina vynimka su kroksy.
Asi zalezi na botach, ktere hodlate prat. Ja sve bezecke boty v pracce nikdy neperu. Ty boty maji ruzne tlumici prvky v podrazce a nestoji mi za to drahe boty pranim znicit. Kdyz je treba, resim to jako vy, kybl s vodou.
Peru běžně klasické sportovní boty - kecky, prostě něco co si zhruba za 1200 koupím na chození na výlety, se psem. Peru conversky, taky v pohodě. Vybrala jsem jako conversky a ty v pohodě nebyly. Začal se drolit vnitřek boty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.