Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava podlahy v koupelně

Od: slavo® odpovědí: 4 změna:

V koupelně je křivá betonová podlaha.

Tak nakonec jsme se rozhodli, že ji zvýšíme - Místo pro zvýšení tam je - budeme ji zvyšovat a zarovnávat - zvýšení pokud možno co nejméně.

Mám Ale dvě otázky.

1 - pokud by se na to zvýšení dávala dlažba je lepší to dávat přímo na mokrý beton a nebo nechat beton zatvrdnout a pak dlažbu na rovný beton lepit?

2 - existuje nějaký vzorec a nebo nějaká poučka na poměr síly betonu k ploše aby nepraskal?

Když udělám 5mm na 1 m čtvrerečním tak to asi praskne, ale kdž to bude 10 cm tak asi ne.

zajímá mě kde je ta hranice kdy to ještě nepraskne.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
1. Na suchy, idealne i vyzraly. 2. Minimum 5cm, nejlepe s armaturou. Jde i mene, pro sebe jsem delal i 2cm, ale nikdo na to neda zaruku. Mensi tloustky lepe vylit nivelackou.

hodnocení

0x

Dvě možnosti dlažby-do živého betonu přiměřené hustoty klást dlažbu do cementového lože (polít cem.mlékem nebo"mokřejší" beton a "pocukrovat" cementem -sítem na mouku) nebo do Vašich 5mm srovnat nivelačkou a pak klást dlažbu do lepidla.

Finále u obou variant je pak zaspárovat -cement, bílý cement, spárovacíhmota daného odstínu -osobně mám obklady odstínem Bahama Biege,na dlažbě se to stejně časem zabarví, že bidou všechny šedé jako cementem.

hodnocení

Je nutno původní beton před pokládkou nového který se dává na něj penetrovat?

Pořádně očistit a namočit, penetrace není nutná,stejně se nikdy na 100% spolu nespojí.. Pod nivelačku je to nutnost..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]