Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou elektrocentrálu

Od: tampa* odpovědí: 5 změna:
Vzhledem častějším výpadkům elektřiny při bouřkách přemýšlím o elektrocentrále zhruba tak okolo 5kw jednofázově , jaká se vyplatí nafta nebo benzín a vyplatí se vzhledem k cenám paliv?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vypadá to, že se ptáš na něco, o čem sis nezjistila ani základní informace.

Co já jsem viděl elektrocentrály, tak obyčejné pro domácí uživatele jsou téměř vždycky benzínové. Pokud jsou to naftové elektrocentrály, tak jsou kombinované třeba s kompresorem a mají mnohem větší výkon a větší rozměry a tedy i větší spotřebu paliva.

Jestli se něco vyplatí? To musí posoudit každý podle svých priorit. Ale elektřina z elektrárny bude vždycky několikrát levnější, než elektřina z elektrocentrály.

Centrála kolem 5kW, to už bude mít váhu kolem 100kg, takže i maniplace s ní nebude jednoduchá.

Chce to si pro sebe udělat aspoň základní přehled a definovat si jaký má být cíl. Podle toho se pak dají vybírat výrobky.

hodnocení

0x
To záleží co chcete zálohovat.
Jestli jen kvůli ledničce tak ne.

hodnocení

0x
Centrálu mám a používám (5,5kw) co mohu doporučit tak jedině s elektrickým startováním.

hodnocení

0x
Ako bude riesene prepinanie na centralu? To nie je take jednoduche, ako si myslite.

asdfsd
hodnocení

0x

A bateriu si nechcete pořídit? Možné pak přidat fotovoltaiku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]