Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Atypické dveře

Od: p1x3l® odpovědí: 9 změna:

Hezký den všem,

potřeboval bych radu, případně nápad, jak vymyslet dveře do prostoru, viz. fotografie. Levá stěna na fotografii není rovná, ale do oblouku, nelze tedy zvolit zasouvací dveře do stěny. Potřeboval bych místnost lépe zvukově utěsnit, jelikož aktuálně je zde pouze dřevěná roleta a to je docela nešťastné řešení, i když to hezky vypadá.

Prostor pro dveře je poměrně dost atypický a to cca. 240x87cm.

Rozhodně uvítám nějaké nápady, jak by se to dalo hezky vyřešit. Jako první věc mě napadly shrnovací dveře, ale rozhodně se nebráním lepším nápadům.

Atypické dveře

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Když potřebuješ hlavně utěsnit zvuk, je pouze jediné řešení. Klasický dveře s padacím prahem.
Skládačky, šoupačky a podobně jsou na tento účel nepoužitelné.
Atypický rozměr znamená jediné, najít truhláře, který přijde, zaměří, vyrobí a namontuje.
Ač se to nezdá, letos to už asi nedopadne. Všichni mají práce nad hlavu a letošek beznadějně plnej.

pb®
hodnocení

3x
Udělat atypické dveře a futra ze dřeva na míru. Kamarádka to tak u nich v domě dělá, ale je vyučená truhlářka s dílnou, nářadím a desítkou let praxe. Vy byste nejspíš musel někoho oslovit.

krtek6
hodnocení

2x

Na stěny připevnit SDK profily udělat rám pro futra, všechno co je nad 203cm zakrýt SDK deskou a pak do nově upraveného prostoru osadit normální křídlové dveře...nic co by nemělo řešení

hodnocení

0x

mimo shrnovaček můžete zavěsit na strop posuvné - ke zdi... případně dát lítačky - pokud to zeď udrží (do kantky bych to asi nedával)

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, shrnovacky tam nedávejte - zmenšite si výrazně vstupní otvor a budete se rozčilovat, protože shrnovacky se při otevírání vracejí zpět. Zdravím!

hodnocení

0x

Než tam dáte definitivně dveře, ujasněte si, jak přes tento zůžený prostor budete stěhovat nábytek! Dveře vám vyjdou tak 70 cm široké a to je tak na WC, ne do obytných místností! Asi to bude chtít jiné řešení, možná na jiném místě

hodnocení

Děkuji všem za nápady. Každopádně nepotřebuji 100% utěsnění prostoru pevnými dveřmi. V místnosti je ložnice v které je vše zabudované napevno, takže se tam nic stěhovat ani nemůže. :)

Napadli mě i posadit do prostoru skládané dveře, ale nevím jaký máte s nimi zkušenosti. Případně nějaké možnosti bez futer vůbec existují? Potřeboval bych to do konce léta nějak vyřešit.

ben®
p1x3l - vlastní zkušenosti s “harmonikou” viz můj příspěvek.

hodnocení

Napadla mě ještě možnost to řešit lamelovými dveřmi (lehké a design řešení) a přidělat pro ně do zdi panty.. Udrží to dveřní závěs ve zdi?
Bohužel to není můj byt a nemohu dělat velké zásahy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]