Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nečekané navýšení záloh za plyn

Od: martalova odpovědí: 5 změna:

Měla jsem vyúčtování plynu v měsíci únoru ještě starý tarif od ČEZ-Comfort, kde mi zvedli v malém bytě nejprve zálohu z 1200Kč na 1.750Kč s tím, že mám již nastavené stabilní zálohy na celých 11.měs.do roku 2023. Dneska mi od nich přišel dopis, že mi v měs.květnu vypršela 3 letá fixace za plyn a mám od července upravenou novou zálohu z důvodu probíhajícího konfliktu na Ukrajině a rekordních cen od dodavatele.Při stejné spotřebě, kterou mám již několik let mne už znovu navýšili mimořádně mimo zůčtovací období 2x po sobě v roce dodatečně novou zálohu na 2.890Kč.měs.Jsem z toho udivená.Nevím co mám jako starobní důchodce s tím dělat a jestli to jde zase zpět ponížit na stejnou částku jako v únoru mám na rozpise na celé období?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

3x

Nic s tím nenaděláte.EON mi zvedl elektřinu o 62%.Já taky ne.

hodnocení

3x

Myslím, že s tím nic neuděláte. Faktem je, že válka na Ukrajině je, že se ceny energií zvyšují, nikdo neví co bude za pár týdnů a dodavatelé na to reagují zvyšováním záloh. Vůbec se jim nedivím, protože je pořád u nás ještě dost lidí hospodařících od výplaty k výplatě a z nich by těžko dostávali vysoké doplatky. Je to jen záloha, která se za rok vyúčtuje. Nemá smysl se tím zabývat.

hodnocení

1x

Zalohy si znizit mozete, ale cena za kubik pojde vyrazne hore. Budete mat potom pri rocnom zuctovani volnych povedzme 50 000 CZK na nedoplatok splatny do mesiaca?

pb®
hodnocení

1x
Jde to snížit, ale čekejte velký nedoplatek. Prostě se zdražilo a stejné množství stojí několikanásobně víc. Možností má člověk několik, ale radostná není ani jedna. Zaplatit za energie a pak žádat po státu almužnu v podobě doplatku na bydlení. Zaplatit a omezit se výrazně v jiných věcech. Začít topit elektřinou, která zdražuje stejně. Méně topit a zvyknout si na zimu. Exekuci lze uvalit i na důchod. Začátek roku 2023 bude velmi humorný, až lidé nebudou moci zaplatit desetitisícové nedoplatky za energie. Hádám, že počet sebevražd se zase o něco zvýší. A vypasení poslanci se statisícovými platy zas budou mlít o tom, proč se musí všechna na našem území vyrobená elektřina prodat na burzu a několikrát zdražená koupit zpět a proč nejde prodat jen přebytek.

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, nedělejte s tím nic, nezoufejte si a běžte si pro příspěvek od státu, který zatím mnoho lidi necerpa. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]