Nejste přihlášen/a.
jak rozumíte tomuhle?
Palivo: bezolovnaté (směs 1:50 benzín/olej)
Jedná se o elektrocentrálu Scheppach SG1000, 1 válec, dvoudobý motor chlazený vzduchem.
Přidat tedy do benzínu olej nebo ne?
Díky
1x
doplněno 10.06.22 12:01: re4zon byl rychlejší
1x
Jasně že běžný bezolovnatý benzín + olej 1:50 Olej nejlíp kvalitní tj. JASO FD, směs starou max. pár týdnů (míchat klidně po litru, na to se olej dobře dávkuje stříkačkou. U podobných číňanů je vhodný oleje dát malinko víc, ca 1:45 - 1:40 aspoň než se vyjede pár litrů benzínu (záběh)
Pokud to nepojede často, tak dop. benzín bez biosložek a přidat do něj VIF (Čepro některý benzíny, některý prémiový vysokooktanový benzíny).. VIF zlepčuje mazivost benzínu, čistí od karbonů a usazenin z biosložek a funguje i jako stabilizátor paliva = delší použitelnost.
0x
Mě to přijde, zejména v dnešní době, zavádějící. Nejsou všichni odborníci motoráři (naopak - nikdo dnes neví spíš nic). Formule "směs 1:50 benzín/olej" přímo vybízí myslet si abych namíchal 1 díl benzínu a 50 dílů oleje. A že by se našel nejeden co by se to pokusil startovat. Stačí si ale zapamatovat že benzínu je vždy větší podíl.
Mě zmátla ta závorka ve větě, která nabídla dvě možnosti, buď bezolovnatý benzin nebo směs.
Tak jsem to tedy pochopil já.
Asi to mělo být formulováno: bezolovnatý ve směsi 50:1...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.