Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinace solární a větrné elektrárny

Od: tomasgajdacz odpovědí: 3 změna:
Zdravím všechny
Moc se omlouvám kdyz položím dotaz ktery jiz tady byl ale nevím si rady. Neustále procházím weby a snažím se najít nejakou zmínku o kombinaci FVE a MVE(malé větrné elektrárny). Jde mi o to, že nyní mám nainstalovanou FVE o výkonu 5,34 kWp s baterkami o kapacitě 7kWh. Co chci se zeptat zda by mi nekdo neporadil jestli by se k tomuto systému dala zapojit mala větrná elektrárna(treba dvě tři vrtule). Pokud ano prosim o radu jak by se to dalo zrealizovat co pro to musím udělat? Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Asi bude záležet na celém zapojení systému, to jste nenapsal. V jednom případě to lze, v druhém také, ale komplikovaněji, v třetím to nelze.
Já mám 2 nezávislé FVE stringy a 2 MPPT regulátory zapojené na jedno bateriové uložiště. Do MPPT zpětně proud neteče, takže jich lze připojit několik "paralelně". Při kombinaci dvou systémů by to mohlo být stejné, připadně "tok zpětného proudu" zajistit dostatečně dimenzovanou usměrňovací diodou.

tomasgajdacz

Právě na systém zapojení bych se chtěl zeptat, jak to provést nemáte nějaké schéma jak byc to šlo udělat nebo kontakt na někoho kdo se v tom vyzná?

jirib
hodnocení

0x
Malá do 400W nemá smysl,poměr výkon/cena.
Bydlíte na horách,kde fouká stabilně 20km/h?
Lepší by byla vrtule kolem 2m.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]