Nejste přihlášen/a.
Hned na úvod se všem omlouvám, že se ještě dotazuji ohledně SVJ, ale mám pár otázek.
Má SJV nějakou lhůtu do kdy mi musí předložit dokumenty, o které jsem výbor SVJ dopisem žádala?
Je vhodnější chtít dokumenty předložit elektronicky prostřednictvím emailu nebo osobně - prohlédnout si je, vyfotit nebo okopírovat? Na jedněch webových stránkách právník radí, že je lepší mít dokumenty v elektronické podobě, ale zkušenost nemám, tak se ptám zkušenějších.
Děkuji, o to jsem si požádala, i o to, aby mi předložila předsedkyně stanovy. Mě jde o to, jestli má SVJ nějakou lhůtu, do kdy mi to musí předložit a pak zda dokumenty chtít fyzicky a okopírovat si je, nebo si je nechat poslat na email.
Zatím to na změnu předsedy nevypadá, já sama se chci časem přestěhovat, ačkoliv byt prodávat nehodlám a nebylo by dům a vlastníky, ani pro mě nejvhodnější být předsedou, když budu bydlet jinde, ale pokud by mě ostatní zvolili jako člena výboru, nebyla bych proti.
Ta vaše poznámka na konec má být asi trapný pokus o rýpnutí. Já si na rekonstrukci vydělám, nepotřebuji nikde ulít peníze a ani bych si to nedovolila. Naopak bych chtěla, aby byl účet SVJ transparentní a vlastníci měli k dispozici ve vyúčtování přesný rozpis za co platí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.