Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrávaná podlaha

Od: vilda1 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

Prosím o radu,dělám odvětranou podlahu ve starém domku,součásti podlahy bude 20cm vyrstva štěrku,ale nevím přesně jak na instalaci odvětrávací hadice...Na jedné stěně v místnosti je uprostřed komín kde chci hadici zavést.Je někde nějaký nákres jak přesně hadici položit,kde a jak udělat ústí hadice atd.Dík za každou radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

doporučuji (neslušné, ale vhodné) řešení. Dojděte do knihkupectví , koukněte na knihu knihy.abz.cz/...

na stranu 135-140 a koukněte na obrázky.

ty Vám řeknou více

doplněno 30.03.10 20:20:

chtěl jsem poslat vnitřní poštu, ale nejde

(Nebo mám omylem dvě a za dvěstě + 50 poštovné zašlu)

doplněno 30.03.10 20:28:

dejte to do starého komína! podle vlhkosti, velikost a počet mřížek.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry vecer drenazni hadici nemusite zbytecne davat do komina ale muze vyustit ze zdi taky jinak by mela byt okolo obvodove zdi aby to vetralo a muzete dat plastove mrizky hlavne nesmi byt vyusteni moc u sebe

vilda1
hodnocení

Děkuji za info,znamená to tedy,že hadice může být v jednom kuse?Začátek hadice sání,konec hadice výfuk?Má být mezi sáním a výfuk výškový rozdíl?A ještě jedna věc,hadice má být uložena uprostřed štěrkové vrstvy?Děkuji

ale nemůže být jen jedna hadice

musí jich být více z různých stran.

vilda1
hodnocení

Tak teď jsem z toho jelen*smich* Více hadic z různých směrů?Když bude hadice ústit v soklu a končit v komíně,to jako,že mám použít třeba pět hadic a každá povede jinou části podlahy?Něco ve smyslu,udělat takového hada?

"třeba pět hadic a každá povede jinou části podlahy" Podle vlhkosti ve stavení třeba i metr od sebe. Jedna trubka nepomuže (pomůže ale málo)

to je správné, pak samozřejmě i tepelná izolace a další...

vilda1
hodnocení

Aha,teď už tomu začínám rozumět,třeba 5x ústi v soklu a 5x výfuk v komíně,hadice vést různými směry.Mám ještě jeden problém,můžu na skladbu podlahy,od hora,Beton 8 cm+kari 5 mm,polystyrén,beton asi 5cm+kari 5mm,štěrk,postavit zeď 30,na které bude uložený strop Miako?Nebo musím vybetonovat zvlášť na tu 30 základový pás?Ten strop už nic neponese,nebude na něm žádna zeď,jen beton cca 8-10cm,půdorys místnosti je 5x4

"Aha,teď už tomu začínám rozumět,třeba 5x ústi v soklu a 5x výfuk v komíně,hadice vést různými směry."
ano správně, musíte utěsnit vstup do komína
na nosnou zeď musíte mít základ, strop dneska nic nenese, zítra ano. (ale ošidit lze vše).

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud ten štěrk má zajistit drenáž,měl by stáhnout vodu,ten průvan,který se tu prezentuje je nesmysl,protože by to znamenalo další náklady na tepelnou izolaci.Kdo by si pouštěl v zimě ledový vzduch pod podlahu?A ten komín by to pořádně protáhnul.

Máme mokrý sklep a zeťák udělal větrací průduch pod prkna podlahy a zmrzly mu brambory.

JB

Jardo, "Kdo by si pouštěl v zimě ledový vzduch pod podlahu" čti pozorně, je tam napsáno tepelná izolace.

Je třeba více se učit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]