Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Prosím o radu,dělám odvětranou podlahu ve starém domku,součásti podlahy bude 20cm vyrstva štěrku,ale nevím přesně jak na instalaci odvětrávací hadice...Na jedné stěně v místnosti je uprostřed komín kde chci hadici zavést.Je někde nějaký nákres jak přesně hadici položit,kde a jak udělat ústí hadice atd.Dík za každou radu.
0x
doporučuji (neslušné, ale vhodné) řešení. Dojděte do knihkupectví , koukněte na knihu knihy.abz.cz/...
na stranu 135-140 a koukněte na obrázky.
ty Vám řeknou více
doplněno 30.03.10 20:20:chtěl jsem poslat vnitřní poštu, ale nejde
(Nebo mám omylem dvě a za dvěstě + 50 poštovné zašlu)
doplněno 30.03.10 20:28:dejte to do starého komína! podle vlhkosti, velikost a počet mřížek.
0x
dobry vecer drenazni hadici nemusite zbytecne davat do komina ale muze vyustit ze zdi taky jinak by mela byt okolo obvodove zdi aby to vetralo a muzete dat plastove mrizky hlavne nesmi byt vyusteni moc u sebe
Děkuji za info,znamená to tedy,že hadice může být v jednom kuse?Začátek hadice sání,konec hadice výfuk?Má být mezi sáním a výfuk výškový rozdíl?A ještě jedna věc,hadice má být uložena uprostřed štěrkové vrstvy?Děkuji
Tak teď jsem z toho jelen
Více hadic z různých směrů?Když bude hadice ústit v soklu a končit v komíně,to jako,že mám použít třeba pět hadic a každá povede jinou části podlahy?Něco ve smyslu,udělat takového hada?
"třeba pět hadic a každá povede jinou části podlahy" Podle vlhkosti ve stavení třeba i metr od sebe. Jedna trubka nepomuže (pomůže ale málo)
to je správné, pak samozřejmě i tepelná izolace a další...
Aha,teď už tomu začínám rozumět,třeba 5x ústi v soklu a 5x výfuk v komíně,hadice vést různými směry.Mám ještě jeden problém,můžu na skladbu podlahy,od hora,Beton 8 cm+kari 5 mm,polystyrén,beton asi 5cm+kari 5mm,štěrk,postavit zeď 30,na které bude uložený strop Miako?Nebo musím vybetonovat zvlášť na tu 30 základový pás?Ten strop už nic neponese,nebude na něm žádna zeď,jen beton cca 8-10cm,půdorys místnosti je 5x4
0x
Pokud ten štěrk má zajistit drenáž,měl by stáhnout vodu,ten průvan,který se tu prezentuje je nesmysl,protože by to znamenalo další náklady na tepelnou izolaci.Kdo by si pouštěl v zimě ledový vzduch pod podlahu?A ten komín by to pořádně protáhnul.
Máme mokrý sklep a zeťák udělal větrací průduch pod prkna podlahy a zmrzly mu brambory.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.