Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych si udělal stůl z dřevěné desky o rozměrech 250x40cm, která bude uchycená na L konzoli přímo do zdi a stejně tak polici o rozměrech 190x26cm uchycená stejným způsobem. Můžete mi prosím poradit, jak správně spočítat velikost a počet L konzolí tak, aby se stůl neprohýbal při zatížení a udržel se ve zdi?
Předem děkuji
M.
Otázka je co se bude na polici skladovat či co se bude na stole dělat. Mám venku hned vedle dílny sklápěcí desku / cca 120 x 80 cm, 5 cm smrk. KOupil jsem z Ali nerezové sklápěcí konzole s poměrně vysokou zátěží - demostrovali sezením člověka na obdobné desce. Asi 3 x jsem na stole opravoval koloběžku s hmostností cca 35 kg. Při čtvrtém pokusu dát koloběžku na "ponk" se konzole ohly a konečná. Vyřízl jsem vzpěry, tj konzole mám jako panty a mám dřevěný hranolek, kterým stůl podepřu a je to jistota. Je možné, že jsem se při zvedání o desku přel a tím jí více zatížil, vy možná budete něco na stole dělat a zatlačíte,... a v tomto případě je noha jistota. Jdou udělat i sklápěcí / pokud je deska osazena sklopně/.
Na stole bude většinu času ležet hifi zesilovač (do 10kg), 2 reprobedny (do 10kg celkem), notebook (1kg) a nějaké drobnosti, takže celkem řekněme do 30kg. A potom u stolu budu samozřejmě sedět a mít o něj opřené ruce, takže mi jde o to, aby se nějak nepříjemně neprohýbal, když si k němu sednu. Neplánuji na něj stoupat apod., ale byl bych rád, kdyby působil "masivně"/ pevně. Koukal jsem třeba na obi.cz/... takovouhle konzolu, u které píšou nostnost 150kg, dal bych po délce 3 - 4 a to by podle mě mělo být dostatečně předimenzované, že to splní požadavky.
Na polici budou ležet dlouhodobě knížky, takže v celku asi podobná zátěž do 30kg, ale bez opírání apod. takže tam by asi stačily nějaké menší konzole.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.