Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výkup elektrické energie z fotovoltaiky

Od: podsmrkem® odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, namontoval jsem na střechu fotovoltaickou elektrárnu a těšil jsem se jak budu šetřit a zároveň pomohu přírodě. Když jsem se začal zajímat o cenu výkupu u ČEZu myslel jsem že si dělají ze mě legraci. Nabídli mi sice tarif fotovoltaika, ale zároveň je tento tarif o 2Kc dražší než co mám teď. Pokud si ponechám stávající tarif, budu dodávat energii zadarmo. Nehorázná zlodějina.
Jak to děláte Vy? Posíláte zadarmo či jste přešli k jinému dodavateli? Co firmy jako"bezdodavatele" a jejich výkup? Máte zkušenosti?
Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zlodějina?

Nevím, ale nemyslím si to.

FV jste instaloval předpokládám z vlastní vůle a bez nátlaku...ovšem bez toho, aniž byste si zjistil všechny potřebné informace. A teď se divíte.

Dodávat do sítě Vás nikdo nenutí a stávající tarif si zřejmě ponechat můžete. To mi připadá OK.

Ono pro provozovatele rozvodné sítě ten "výkup" od každého kdo má FV na střeše rodinného domku není nic, o co by někdo moc stál.

hodnocení

5x

Vlastní zkušenost nemám, ale brácha ukládá do baterií a pokrývá tím vlastní spotřebu. Prodávat se nevyplatí.

hodnocení

3x

"Jak to děláte Vy?"

Zcela jednoduše. Neskáču ekoteroristům na špek a nevěřím kdejaké nereálné pitomosti. *frajer*

hodnocení

1x

Nedodávám nic do sítě. Vyrobím jen tolik co spotřebuji. I tak se mi elektrárna zaplatí do deseti let. S tím ale jak stále zdražují tak i dříve. Navíc je to takhle zdroj energie který nepodléhá výpadkům sítě, což je pro mne větší bonus než jejich malý peníz.

riva
hodnocení

0x

Vyrábím jen pro sebe a do baterií. Od státu, dotací, úředníků, certifikací a oprávněných osob je lepší se držet daleko.

Někdy třeba pro souseda výměnným způsobem - 2 letní kWh mu dodám za jeho 1 kWh v zimě a odstřihnu se od distribuce úplně.

hodnocení

0x

Taky mi to nevychází... resp při prodeji a malém zdražení tarifu bych byl na nule... pouštím ven jen minimum a zadarmo.

miuse
hodnocení

0x

Máme také pro svou potřebu,jsme u E.on,ale přebytky prodáváme úplně jiné firmě.Vůbec nezáleží od koho berete energie.

Můžete napsat víc informací? Za pár měsíců budu řešit něco podobného. Komu se teď vyplatí prodávat? Jaká je momentálně výkupní cena? A co musím zařídit, aby to šlo prodávat někomu jinému?

miuse
hodnocení

0x

Nám vyřizovala vše firma a poté doporučila firmu ENTRI.Vše najdete na webu.E.on nám namontoval nové hodiny,na kterých je napočítáno kolik jsme poslali energie mimo domácnost.Na tu montáž a vše musíte mít předem odbornou revizi rozvodné skříně i fotovoltaiky.. Pak si musíte svému dodavateli zavolat,aby Vám vygenerovali speciální EAN a s tím se registrujete u f.Entri.Zároveň nám E.on zrušil měsíční zálohové platby,jelikož se Vám změní typ měření z C n B a tam nelze platit zálohy.Máme aplakaci Goodwe v tel.Kdykoliv se podívám kolik vyrábíme,kolik spotřebováváme a kolik momentálně posíláme.Máme výkon 8,6 kwh více se nevešlo.16 panelů o výkonu 540w a baterky ozásoba 10kwh.Střídač musí být tak silný jako je výkon panelů. Nyní máme smlouvu na pohyblivou cenu do Vánoc cca 4,50 za kwh.Pokud by Vám nechali staré hodiny a Vy by jste vyráběl,tak se může stát,že se Vám to bude přičítat na Váš elektoměr a zaplatíte si vlastní výrobu.My od žádosti a zaplacení čekali na namontování 5 měsíců a pak 2 měsíce na ty hodiny.Ono se to zdá složité,ale firma nás postupně naváděla ,tak jsem to celkem v 65 letech zvládla.Nejhorší opruz byl generování ID čísla na dotace.Pokud budete mít otázky,tak rádi s manželem poradíme.

Patrně jste z Jižní Moravy nebo Čech... v jiných Čechách to není tak snadné, pod ČEZem rozhodně ne :)

Výkup elektrické energie z fotovoltaiky

jd
hodnocení

0x

Co firmy jako"bezdodavatele" a jejich výkup?

Vykupuji za spot a prodávají za spot. Bez detailní znalosti tvoje fotovoltaiky a charakteru provozu se absolutně nedá zhodnotit, zda se ti to vyplatí! většina své pomocníků přebytky pálí do bojleru.

pokud ale chceš očurat měření po fázích, budeš muset podlehnout čezu (v území ČezDiszribuce)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]