Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, rád bych se zeptal... V našem okolí máme starší rodinný domek, celoročně nevyužitý, majitel sem nejezdí a tak mě napadlo, že bychom měli zájem domek pro kamaráda odkoupit, po dohodě s majitelem pochopitelně. Původní nájemník (nechci psát majitel, protože majitel byl = je někdo jiný) se bohužel uchlastal a dům zůstal neobydlený. A tak se chci zeptat, dá se dohledat i nějaký kontakt na majitele než jen jméno v katastru nemovitostí? Díky.
Hledáte špatně, já jsem se zrovna podíval, zdali mám již novou adresu na katastru a je to tam. Takže zkuste nahlizenidokn.cuzk.cz/...
a postupujte podl anávodu.
dejte adresu, pak kód z obrázku a vidíte adresu majtele, popřípadě majitelů.
Díky Milane, máte pravdu, hledal jsem trochu někde jinde než bych měl. Zkontrolováno na několika objektech a kontakt nalezen. Cením a dodatečně díky.
Dobré ráno a díky všem za odpovědi.
Tak koukám na ten katastr a... Jméno to po opsání kódu sice ukáže, ale jeho adresu už ne, to musím být přihlášený? Nebo jak to má vlastně fungovat?
Díky.
V řádku Vlastnické právo jsou uvedeni všichni vlastníci i s adresami. Žádné přihlášení není potřeba.
Vlastníky vidím, ano, ale adresy už ne. Konkrétně třeba tady - Informace o pozem/... - Vidím: Informace o pozemku, Součástí je stavba a Vlastníci, jiní oprávnění (vidím jméno a podíl), nic víc, žádná jiná adresa, nic. Asi jsem úplně mimo.
Pokud to hledáte správným postupem na webu cúzk, tak by měly být uvedeny kompletní údaje o vlastníkovi /jméno, adresa/. Zkuste se podívat na jinou nemovitost v tomto Kat. území, jestli to funguje vaším postupem, třeba na tu vaši nemovitost. Pokud to tam není mohlo by jít o bezprizornou nemovitost s neprojednaným dědictvím a pod., v tom případě tam může být poznámka: "Nedostatečně identifikovaný vlastník – údaje o nemovitosti předány do evidence ÚZSVM. Více na www.uzsvm.cz ". To znamená, že tu nemovitost má v péči Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Seznam takových nemovitostí /Excel tabulka/, které do konce r. 2023 propadnou státu, podle okresů se dá najít zde: uzsvm.cz/... . Když toto nepomůže, tak vám nezbude nic jiného, než navštívit příslušný Kat. úřad a tam požádat, za mírný poplatek o informace.
Dobrý den, omlouvám se za pozdější odpověď. Ať hledám sebevíc, nemůžu to prostě najít ani u jednoho objektu, mohl by mi tu prosím někdo nafotit, co přesně máte na mysli? Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.