Nejste přihlášen/a.
Zdravím...
Myslíte že by se při renovaci koupelny daly použít místo obkladů(kachliček) nějaké deskové bloky které by se na zeď jenom přilepily nebo přišroubovaly? Je to dotaz protože tomu nerozumím. Díky...
Několikrát jsem tu už uvedl obklady koupelny deskami ATIBITI.Jsou to nikoliv umakartové desky,ale něco jako lamino u kuchyňského nábytku,tvarově imitují kachlíky a desén je napařený plast na povrchu.Desky jsou použitelné dokonce jako obklad bazénu,taková je jejich odolnost proti vodě.
JABRAKA
doplněno 30.03.10 19:26:Nazývají se ABITIBI.
JB
dávám hodnocení,,, ale deska je deska a ta má logicky svoji spáru při okraji, a ty bývají resp.mohou být zdrojem poruch. Nato je dobré dát pozor. (možná to je v odkazu napsáno,jak seto řeší, tím lépe).
Já bydlím na malým městě kde nic takovýho nemáme a nejbližší je asi 80km.
Zatím je to ve fázi myšlenek tak to zatím chci řešit jenom na netu...
nepíšete zde, co je vlastne Vašim cílem . . .úspora nákladů? nebo rychlost výstavby? design?nebo jen rychlá nenáročná adaptace? atp.atd . . upřesněte. Mj.dnes se dají koupit i dlaždice rozměru 30x30cm, ale jsou nákladné. pokud se nepletu.
Mým cílem je levná, nenáročná a rychlá renovace koupelny.
Co jinýho myslíte že vám odpovím?
Měl jsem spíš na mysli nějaký desky 1x1metr nebo tak něco. Jak jsem ale chvíli před váma psal zatím je to ve fázi myšlenek...
Jabrako to je přesně to co jsem myslel. Dávám body...
Škoda že sem nemůžu dát nějakej obrázek. Bohužel neumím ani malování. Koupelna má rozměr220x205 (na straně 220cm je výklenek), Takže u vany je zeď jenom185cm.
Dá se to řezat lehce? Jak?
Zdravím,tak je tady řeč o obložení koupelny deskami,které vypadají jako obklad,přemýšlím o tom asi půl roku,ale nikde jsem je ještě neviděla,nejraději bych chtěla takové ty kamínkoví desky,aby to vypadalo jako kamínková mozaika,ale už jsme sjezdili Obi,Baumax ,ale nikde nic,se tady o tom jenom plácá,ale sehnal jste je někdo konkrétně? a kde? na internetu nemohu nic najít,děkuji
Lujs, myslím, že to zde již také bylo, nalepit v koupelně na umakart PVC, a nebylo by to tak drahé, jako Atibiti. podívejte se na obrázky, co jsem našla na internetu: PT /stařenka/
Lepení na umakart - PVC
12.05.2009 19:03 Vložil/a: superjabr@quick.cz
Tímto způsobem rekonstruuji koupelny již hodně let.Zpočátku jsem používal pasty na bázi akrylátů.Dnes jsou k dispozici kontaktní lepidla ve vodní disperzi.Lze použít i silikonové tmely.
Důležitá je ale úprava povrchu.Nejlepší je lehké sbroušení umakartu bruskou a hlavně vyříznutí těsnících gum v rozích.Dokonce je nutné i přelepit i otisky černé barvy po gumě na příklad samolepkou.Tato barva totiž diffunduje přes lino a po čase znehodnotí dobrou práci.
Lino nařežeme o několik mm větší,než naměřený rozměr a necháme ležet 24 hodin,aby se eliminovalo pnutí z role.
Pak teprve dořízneme ale opět přidáme asi 2 mm a celý pruh do rozměru vmačkneme.To už máme utěsněnou vanu okolo stěn a lino odzdola do poloviny odtáhneme a podmažeme lepidlem.Přitlačíme a uhladíme a pak totéž provedeme seshora.
ATIBITI:
Pt: Stařenko,to mám hezkou dceru vnučku i koupelnu?
Ale je to už třetí,a už jsme všichni větší,tlustější i starší.
JABRAKA
Jabroko, nemůžu uvěřit, že jsem se trefila a vybrala fotečku s vaši rodinkou, je to ale náhoda. Já opravdu vybírala PVC do koupelky. No, ale to je bez debat, že máte krásnou dceru a miloučkou vnučku.
Tak je tímto zdravím, mějte se hezky.
PT /stařenka/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.