Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poleptání plastové vany

Od: luckap odpovědí: 7 změna:
Zdravím, podařilo se mi nejspíše poleptat novou plastovou vanu. Co s tím? Jde to nějak opravit? Pošlu i fotku, protože nevím , zda se jedná o poleptání. Prostě se to na vaně jeden den objevilo a nejde to ani za nic umejt. Zkoušela jsem jedlou sodu a ocet, lehce draťenkou a nic. Děkuju za rady.
Poleptání plastové vany
Poleptání plastové vany #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

A co jste do ní dávala? Drátěnkou na plastovou vanu určitě ne, nepoužívat žádné abrazivní materiály, písek nebo hrubou stranu houbičky. Já myju plastovou vanu buď Domestosem nebo kyselým přípravkem na koupelny, používám jen jemnou stranu houbičky.

hodnocení

0x

To vypadá, jako byste tam něco vylila a to tam zaschlo. Zkuste to koncentrovaným Savem (Domestosem), gumovou rukavici a hrubým hadříkem silou zkusit vycídit. Hned pak spláchnout vodou. Případně zkusit vyčistit nějakým nepříliš agresivním rozpouštědlem (benzín, odstraňovač nálepek...). Pokud je plast poškozen, opravit ho lze jen přebroušením, čili koupit brusné plátno na mokré broušení o zrnitosti cca 600 a v jarové vodě vybrousit. Pak bude nutno koupit nějakou leštící pastu a místo po broušení vyleštit.

el
Smirkem ok, možná spíše 800 až 1000, ale stejně by to chtělo přejet leštícím kotoučem s leštící pastou.

111®
hodnocení

0x

mě to přijde jak špína z pračky, nemáte tam vývod?

hodnocení

0x

A co to zkusit reklamovat jako vadu materiálu, pokud je vana nová? Možná to není až tak mimo mísu.

hodnocení

0x

Není na ní ještě transportní folie?

Dobrý postřeh, mohl tam zůstat kus ochranné folie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]