Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatný vinyl nebo špatná pokládka

Od: podlaha odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,
po pokladce lepeného vinylu, se začali zvedat krátké spoje. Zvedne se cca 1cm od kraje, zbytek drží. I prohlá lamela si za 24h nelehla a v ruce nejde srovnat. Pokládka proběhla jak má (vlhkost, teplota, vinyl na stavbě, atd).
Vinyl je z Bauhausu značka Afirmax, je to poslká výroba. Afirmax už jen vyrábí click vinyl. A v ČR nemají ani obchoďáka.
Dohaduji se s domácím, že to je vada materiálu a ne má. Já říkám ať si zajede do Hornbachu na reklamaci. Máte někdo zkušenosti s tímto vinylem?

Špatný vinyl nebo špatná pokládka
Špatný vinyl nebo špatná pokládka #2
Špatný vinyl nebo špatná pokládka #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To vyzera na chybu pri lepeni. Ake je tam lepidlo? Zrejme to dilatuje od zmien teploty a viac sa to rozpina v po dlzke, co potom sposobuje dvihanie koncov. Reklamacia nebude uspesna.

hodnocení

0x
A vlhkost podkladu? Kolik %? Použité lepidlo?
doplněno 07.06.22 11:05: Popište postup lepení, jednotlivé kroky, časy...atd. Bez toho to bude pouhé věštění...
doplněno 07.06.22 11:05: Popište postup lepení, jednotlivé kroky, časy...atd. Bez toho to bude pouhé IP věštění...

podlaha
hodnocení

Vlhkost 1%, lepidlo ceresit K 188E

hodnocení

0x

Podle mého názoru je ten vinyl vadný. Deska může být mírně prohnutá do oblouku, ale nesmí být takto nerovnoměrně zprohýbaná, jako je ta deska na stole.

jabraka*
hodnocení

0x

Vinyl je v podstatě měkčené PVC,podobně jako lino.Pokládal jsem celou kuchyň,desky jsou poddajné,dobře lehnou na rovný podklad.Nějaké mi zbyly a nalepil jsem je na starý stůl.Neexistuje nějaké prohýbání-Myslím,že to může zúůsobit i nevhodné lepidlo.Rozhodně bych nepoužil lepidla,obsahující organická ředidla,jako na př.chemopren.Já doporučuji spíše disperzní systémy,jako THOMZIT 188 Thomsit K188 E di/...

Na menší plochy i silikony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]