Dobrý den, po pokladce lepeného vinylu, se začali zvedat krátké spoje. Zvedne se cca 1cm od kraje, zbytek drží. I prohlá lamela si za 24h nelehla a v ruce nejde srovnat. Pokládka proběhla jak má (vlhkost, teplota, vinyl na stavbě, atd). Vinyl je z Bauhausu značka Afirmax, je to poslká výroba. Afirmax už jen vyrábí click vinyl. A v ČR nemají ani obchoďáka. Dohaduji se s domácím, že to je vada materiálu a ne má. Já říkám ať si zajede do Hornbachu na reklamaci. Máte někdo zkušenosti s tímto vinylem?
To vyzera na chybu pri lepeni. Ake je tam lepidlo? Zrejme to dilatuje od zmien teploty a viac sa to rozpina v po dlzke, co potom sposobuje dvihanie koncov. Reklamacia nebude uspesna.
A vlhkost podkladu? Kolik %? Použité lepidlo? doplněno 07.06.22 11:05: Popište postup lepení, jednotlivé kroky, časy...atd. Bez toho to bude pouhé věštění... doplněno 07.06.22 11:05: Popište postup lepení, jednotlivé kroky, časy...atd. Bez toho to bude pouhé IP věštění...
Podle mého názoru je ten vinyl vadný. Deska může být mírně prohnutá do oblouku, ale nesmí být takto nerovnoměrně zprohýbaná, jako je ta deska na stole.
Vinyl je v podstatě měkčené PVC,podobně jako lino.Pokládal jsem celou kuchyň,desky jsou poddajné,dobře lehnou na rovný podklad.Nějaké mi zbyly a nalepil jsem je na starý stůl.Neexistuje nějaké prohýbání-Myslím,že to může zúůsobit i nevhodné lepidlo.Rozhodně bych nepoužil lepidla,obsahující organická ředidla,jako na př.chemopren.Já doporučuji spíše disperzní systémy,jako THOMZIT 188 Thomsit K188 E di/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.