Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Preklad na dverni otvor

Od: maltik* odpovědí: 10 změna:

Dobre den,

mam v planu do cihlove pricky udelat diru na dvere a zajimalo by mne, jaky preklad pouzit. Jedna se o pricku z plnych palenych cihel na vysku o hloubce 10 cm, koukal jsem na preklady a ty se vyrabi zhruba od 11,5 (porotherm preklad), ale nejsem si uplne jisty.

Tedy me zajima, zda-li se vyrabi preklad o hloubce zhruba 8 cm, nebo muzu pouzit dreveny tram prislusnych rozmeru nebo snad i traverzu icko?

Jeste dodam, ze otvor bude mit sirku 70 cm.

Diky!

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Já bych volil profil "I" nebo "U" příslušného rozměru.

hanher*
hodnocení

0x

Každopádně železo, a íčko je z mého pohledu nejrozumější.

Kupte třeba v prodejně s hutním materiálem, nebo ve sběrných surovinách traverzu o délce +/- 85cm, a máte po starostech

maltik*
hodnocení

Diky za odpovedi, jeste se zeptam na zpusob instalace. Myslite, ze kdyz odstranim jednu radu cihel pro instalaci prekladu, ze cihly nad "dirou" budou mit tendenci padat nez dojde k zasunuti prekladu? Jaky je obvykly postup?

Diky!

hanher*

Možná i dvě řady.

Nevím, jestli tam fudou futra, nebo to bude průchozí.

Pokud za druhé,je lepší dát na cihlu, na které bude traverza ležet, trochu betonu a srovnat do roviny.

Z padání by jste strach mít neměl, cihly se při stavbě rovnají na štorc.

maltik*
hodnocení

Budou tam oblozkove zarubne.

vosikac*

*jasne*Zjistěte si jejich minimální stavební výšku, která je nutná pro jejich osazení.Pokud to bude o něco víc, tak nevadí.

vosikac*

*jasne*Věřím, že na tu délku otvoru 70cm + 10cm přes otvor na každou stranu = 90cm, řada nad "kapsou" bude držet, nemějte obavy.;)

Udělejte si střed otvoru pro dveře a tím středem veďte kolmici od podlahy do výšky překladu - na každou stranu od osy ve vedováze naměřte 45 cm, protněte ty dva doby (třeba křídou) a nad tou čarou vysekejte kapsu na výšku, + třeba 5cm,Vámi použitého překladu z profilu "I" nebo "U" a ten poté do kapsy vsuňte.Dozděte ho a pak se můžet pustit do vybourání otvoru pro dveře:)

hodnocení

0x
Možná mě budou stavaři kamenovat, ale 70 cm širokou díru do štorcky zdi bych klidně udělal bez jakýhokoliv překladu.

jenyku, jsem první, kdo vás nebude kamenovat.

Jestliže je to "štorcka" tak nevím proč by tam mělo být Ičko.

Postupů je mnoho.

třeba: namaluji čáru, na krajích vyvrtám díru 10mm a zbytek proříznu flefou. Vložím uhelník 40mm z každé strany. Vhohným lepidlem utěsním spáru. Po zaschnutí povedu rovný přesný řez, pak již sehnat pomocníka, aby suť odnosil. Začistím třeba opět lepidlem a můžete montovat sám obložkové futra.

nebo:

nebo:

doplněno 31.03.10 11:18:

...i kdyby bylo ke stropu ještě "3 metry" cihel, na 70 cm je přirozená klenba bez překladu.

jabraka*

Já zcela určitě také.Ovšem záleží na tom,kolik zdi je ještě nad dveřmi k věnci nebo stropnímu trámu.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]