Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opravdu by se beton změnil v prach?

Od: mikimar® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

je možné, že jste již někdo také dostal tzv. řetězový mail, ve kterém byl (mimo jiné) i tento obrázek s, pro mně, překvapivým tvrzením..

S kamarádem se již několik dnů snažíme o potvrzení, či vyvrácení této informace. Jelikož však ani jeden z nás není stavař a ani nemáme vystudovánu chemii či fyziku, nejsme "štont" to rozlousknout.

Našel by se zde někdo, kdo by nám to nějak "stravitelně" vysvětlil, případně třeba i tuto informaci vyvrátil?

Předem děkuji za Váš čas..

Miki

Opravdu by se beton změnil v prach?
Opravdu by se beton změnil v prach? #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pokud nebude kyslík a barometrický tlak zůstane přibližně stejný tak se nestane nic.
Pokud je autorem tohoto mailu myšleno místo kyslíku vakuum to by nastal pořádnej fičák a všechny budovy by byly smeteny.

Ale prd, budovy by smeteny nebyly. Pokud by se to stalo mžikově, vylítala by okna, ale nic víc...

Tak záleží jaké budovy, většina by se roztrhala.

Pokud by místo vzduchu bylo vakuum - nastalo by to náhle a jen mimo budovy? Proč a jak?

06.06.22 17:40
hodnocení

1x

Nesmysl

hodnocení

0x
Obrázek jaký svět neviděl.
Takhle to někdy dopadá, když se na poradnu nahraje průhledné PNG. Co bylo průhledné a všude jinde se jevilo jako bílé, se tady změní v černé.
hodnocení

Obrázek byl v png a já jsem si neuvědomil, že je potřeba ho nejprve převést do jpg.. :)

hodnocení

Pardon, nezkontroloval jsem si to po sobě, tak pro jistotu to sem dám hnedle dvakrát... ;)

Opravdu by se beton změnil v prach? #3

hodnocení

0x

Chemicky by sa malo stat co?

hodnocení

To je právě předmětem mé otázky..

Chemicky by se nestalo nic. Je nesmysl, aby beton držel pohromadě jen díky kyslíku v atmosféře. *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]